Bezlepkové mini focaccie s olivami a so syrom feta

novalim - fotkanovalim, 5. októbra 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové mini focaccie s olivami a so syrom feta
Foto: novalim

Pripomeňte si leto aj na jeseň. Taliansky slaný osúch zvaný focaccia sme prerobili do bezlepkových mini verzií s olivami a feta syrom. Výborne sa hodia ako príloha k rajčinovej polievke alebo len tak, k vínku.

30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
300 ml teplé
1 kocka
1 PL
1 ČL
5 PL
100 ml (alebo voda)
 (na posypanie dosky)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 200 ml teplého mlieka alebo teplej vody rozdrobte 1 kocku droždia, zmiešajte s 1 PL kryštálového cukru a nechajte nakysnúť.

  2. 2

    Do Promox Alfa zmesi pridáme 1 ČL soli, 5 PL olivového oleja zmiešame s kváskom a 100 ml mlieka alebo vody. Cesto miesime asi 10 minút, necháme vykysnúť.

  3. 3

    Potom ho na pracovnej doske posypanej kukuričnou múkou vyformujeme do bochníčkov a necháme ich na plechu s papierom na pečenie podkysnúť.

  4. 4

    Potrieme ich olivovým olejom, posypeme olivami, feta syrom a kryštálovou soľou a pečieme na 200 °C asi 30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: