Donuty

Bezlepkové maxi donuty

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

10
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások zo 100 ml vlažného mlieka, PL cukru, PL Bakery mix Liana a droždia. Vložíme na 10 minút do vyhriatej rúry na 40 °C.
  2. Kým nakysne kvások, zmiešame Bakery mix Liana, Cirokovú múku Liana a soľ. Pridáme ostatné suroviny na cesto spolu s kváskom. Vymiesime cesto, ktoré podľa potreby môžeme podsypať ryžovou múkou. Necháme v rúre kysnúť 30 minút.
  3. Na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme cesto na cca 2 cm. Vykrojíme väčšie kruhy s dierkou v strede. Necháme ďalších 30 minút podkysnúť.
  4. Do väčšieho hrnca nalejeme dostatočne množstvo oleja, pridáme plátok masla a rozohrejeme. Donuty vyprážame z každej strany do zlatista. Prebytočný olej necháme odkvapkať na papierových obrúskoch.
  5. Nutellovú polevu si pripravíme roztopením Nutelly vo vodnom kúpeli a posekáme orechy. Na čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli Čokoládu Liana 70% s trochou oleja a nasekáme keksíky na menšie kúsky. Punčovú polevu pripravíme zmiešaním Polevy punčovej Liana s trochou vody, prípadne postupujeme podľa návodu na obale.
  6. Donuty namáčame v poleve a dozdobíme nasekanými orieškami, keksíkmi, čokoládou a cukríkmi. Necháme stuhnúť.