Bezlepkové lievance
Bezlepkové lievance

Bezlepkové lievance s domácou karamelovou polevou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 20. mája 2022. Komerčný recept.

Videopostup

Suroviny

500 ml vlažné
40 g
2 ks
1⁄2 KL
10 g
250 g
2 PL
Karamelová poleva:
60 ml
125 g
65 ml
1 PL
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Elektrickým šľahačom vymiešame vlažné mlieko, cukor, vajcia, soľ, droždie, Cake mix a olej. Cesto necháme 15 minút odstáť. Keďže Cake mix obsahuje kypriace látky, droždie môžeme v tomto recepte vynechať.

  2. 2

    Medzitým pripravíme karamelovú polevu. Vodu a cukor dáme do vyššej nádoby a zohrievame na najvyššej teplote. Keď dosiahneme bod varu, hrniec prikryjeme ideálne priehľadnou pokrievkou, aby sme mohli sledovať proces karamelizácie. Hneď ako začne karamelizácia, teplotu znížime na polovicu a odsledujeme karamel, aby mal nami požadovanú farbu. Po celý čas karamel nemiešame. Na záver vmiešame smotanu na šľahanie, maslo a soľ. Množstvo soli prispôsobíme vlastnej chuti, na zvýraznenie chuti pridáme pár kryštálikov, ak chceme slaný karamel, pridáme cca polovicu kávovej lyžičky. Ak vznikli hrudky, za stáleho miešania ich roztopíme na sporáku.

  3. 3

    Lievance pečieme z oboch strán do zlatista na vymastenej panvici.

  4. 4

    Pred servírovaním potrieme džemom, ozdobíme ovocím a polejeme karamelovou polevou. Na posypanie môžeme použiť dekoračný nerozpustný práškový cukor Liana.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha