Bezlepkové šišky
Bezlepkové šišky

Bezlepkové kváskové šišky s bielkovou penou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 1. marca 2022. Komerčný recept.

Suroviny

Rozkvas:
100 g
2 PL
100 ml teplá
Cesto:
300 g
3 ks
60 g
1 KL
200 ml
3 PL roztopené
3⁄4 KL
1 KL
Bielková pena:
90 g
90 g
90 g
1 PL
1 PL
1 PL (alebo malina)
Okrem toho:
2 PL




Postup

  1. 1

    Večer pred prípravou šišiek prichystáme rozkvas z Bakery mix, materského kvásku a vody, ktorý prikryjeme a necháme cez noc (cca 12 hodín) kysnúť.

  2. 2

    Na druhý deň do rozkvasu pridáme Bakery mix, cukor, žĺtky, soľ, citrónovú polevu, rumovú arómu, mlieko a maslo. Miešame mixérom s hnetacími metličkami. Prikryté necháme kysnúť 2-3 hodiny.

  3. 3

    Vykysnuté cesto zľahka spracujeme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Vyvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm a vykrajujeme šišky. Uložíme na papier na pečenie, prikryjeme a necháme podkysnúť 2-3 hodiny na teplom mieste.

  4. 4

    V strede predpripravených šišiek urobíme malú jamku a vyprážame v rozpálenom oleji s maslom do zlatista. Maslo v oleji spôsobí, že šišky nasiaknu menej oleja.

  5. 5

    Počas vyprážania zohrejeme nad parou bielky s kryštálovým cukrom na 85 °C, prípadne do rozpustenia cukru. Bielky sa nesmú variť.

  6. 6

    Horúce bielky vyšľaháme pri vysokých otáčkach. Počas šľahania pridáme práškový cukor a citrónovú polevu. Na dochutenie použijeme jahodový džem a stužovač podľa chuti, ktorý dôkladne zašľaháme.

  7. 7

    Šišky naplníme jahodovým džemom a dozdobíme bielkovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia