Nepečené guľky
Bezlepkové guľky s čokoládou a hrozienkami
Autor receptu: novalim
Azda na žiadnej vianočnej mise plnej koláčov nechýbajú nejaké nepečené dobroty.* Naše čokoládové guľky pripravené z
bezlepkových sušienok Permonky, vlašských orechov, čokolády a hrozienok namočených v rume si na vašom stole určite nájdu
svoje miesto. Pustite sa do rýchlej a jednoduchej prípravy už dnes.
25 ks porcií |
23 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo, jemne spolu premiešame a necháme vychladnúť. Cez noc v rume namočené hrozienka scedíme, prepláchneme vodou, osušíme a rozmixujeme na kašu.
- Permonky pomelieme a primiešame k nim mleté orechy. Do vychladnutej čokolády pridáme orechovo-sušienkovú zmes a pomleté hrozienka. Vypracujeme lepivé cesto, z ktorého tvarujeme malé guľky a ukladáme ich do malých papierových košíčkov.
- Nakoniec guľky môžeme posypať nasekanými orechami, prípadne nastrúhanou čokoládou. Guľky skladujeme v plechovej dóze pri izbovej teplote alebo aj v chladničke.