Nepečené guľky

Bezlepkové guľky s čokoládou a hrozienkami

Autor receptu: novalim

Azda na žiadnej vianočnej mise plnej koláčov nechýbajú nejaké nepečené dobroty.* Naše čokoládové guľky pripravené z bezlepkových sušienok Permonky, vlašských orechov, čokolády a hrozienok namočených v rume si na vašom stole určite nájdu svoje miesto. Pustite sa do rýchlej a jednoduchej prípravy už dnes.

25 ks
porcií
23 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo, jemne spolu premiešame a necháme vychladnúť. Cez noc v rume namočené hrozienka scedíme, prepláchneme vodou, osušíme a rozmixujeme na kašu.
  2. Permonky pomelieme a primiešame k nim mleté orechy. Do vychladnutej čokolády pridáme orechovo-sušienkovú zmes a pomleté hrozienka. Vypracujeme lepivé cesto, z ktorého tvarujeme malé guľky a ukladáme ich do malých papierových košíčkov.
  3. Nakoniec guľky môžeme posypať nasekanými orechami, prípadne nastrúhanou čokoládou. Guľky skladujeme v plechovej dóze pri izbovej teplote alebo aj v chladničke.