Fánky

Bezlepkové fánky

Autor receptu: novalim

Už ste vyskúšali niekedy piecť bezlepkové fánky?* Z našej najpoužívanejšej bezlepkovej múky na pečenie – Promix PK (alebo Promix PK špeciál) sme upiekli tieto fašiangové dobroty a môžeme vám ich len vrelo odporúčať. Vďaka tvarohu, ktorý pridávame do cesta, sú fánky správne nadýchané a po vysmažení na povrchu príjemne chrumkavé. A najlepšie je, že sú bez kysnutia, čiže žiadne droždie a žiadne zbytočné čakanie. Čo poviete, vyskúšate ich?

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady spolu vymiesime na vláčne cesto (rum pridávame nakoniec, asi uprostred miesenia).
  2. Cesto necháme 5 minút odležať, a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 5 mm. Radielkom krájame na obdĺžniky veľkosti asi 4×3 cm, potom do každého obdĺžnika šikmo stredom urobíme jeden alebo dva zárezy.
  3. Vysmážame v hlbšej panvici alebo hrnci na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.
  4. Vyberieme, necháme osušiť od oleja na papierovom obrúsku a obalíme v práškovom cukre.
  5. Podávame s roztopenou čokoládou alebo lekvárom.