Fánky
Bezlepkové fánky
Autor receptu: novalim
Už ste vyskúšali niekedy piecť bezlepkové fánky?* Z našej najpoužívanejšej bezlepkovej múky na pečenie – Promix PK (alebo Promix PK špeciál) sme upiekli tieto fašiangové dobroty a môžeme vám ich len vrelo odporúčať. Vďaka tvarohu, ktorý pridávame do cesta, sú fánky správne nadýchané a po vysmažení na povrchu príjemne chrumkavé. A najlepšie je, že sú bez kysnutia, čiže žiadne droždie a žiadne zbytočné čakanie. Čo poviete, vyskúšate ich?
Postup
- Všetky prísady spolu vymiesime na vláčne cesto (rum pridávame nakoniec, asi uprostred miesenia).
- Cesto necháme 5 minút odležať, a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 5 mm. Radielkom krájame na obdĺžniky veľkosti asi 4×3 cm, potom do každého obdĺžnika šikmo stredom urobíme jeden alebo dva zárezy.
- Vysmážame v hlbšej panvici alebo hrnci na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.
- Vyberieme, necháme osušiť od oleja na papierovom obrúsku a obalíme v práškovom cukre.
- Podávame s roztopenou čokoládou alebo lekvárom.