Bezlepkové bryndzové halušky
Bezlepkové bryndzové halušky
Autor receptu: novalim
15 minút príprava |
30-4O minút tepelná úprava |
Postup- Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4,5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto (asi 1 min.)
- Necháme odstáť 4-5 minút a potom zhustnuté cesto vareškou alebo ručným mixérom šľaháme asi 2 minúty.
- Halušky hádžeme do vriacej, mierne osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte podľa veľkosti 1-2 minúty. Uvarené halušky scedíme, prípadne ich prepláchneme studenou vodou.
- Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou do hladka. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do chrumkava.
- Uvarené halušky premiešame s bryndzou, naložíme na tanier a podávame ich s opraženou slaninkou a trochou vypečeného tuku.
|