Bezlepkové bryndzové halušky

Bezlepkové bryndzové halušky

Autor receptu: novalim

15 minút
príprava
30-4O minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4,5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto (asi 1 min.)
  2. Necháme odstáť 4-5 minút a potom zhustnuté cesto vareškou alebo ručným mixérom šľaháme asi 2 minúty.
  3. Halušky hádžeme do vriacej, mierne osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte podľa veľkosti 1-2 minúty. Uvarené halušky scedíme, prípadne ich prepláchneme studenou vodou.
  4. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou do hladka. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opražíme ju do chrumkava.
  5. Uvarené halušky premiešame s bryndzou, naložíme na tanier a podávame ich s opraženou slaninkou a trochou vypečeného tuku.