Kakaová roláda
Kakaová roláda

Bezlepková zamatová roláda

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 25. decembra 2019. Komerčný recept.
Bezlepková zamatová roláda
Foto: Potravinarskavyrobaliana
20
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Piškóta:
6 ks
5 PL
3 PL
1/2 KL
1 PL
Krém:
500 ml
1 bal.
3 PL (ryžová múka Liana)
1 ks
4 PL
1 bal.
200 g
Okrem toho:
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a prešľaháme. Jeden po druhom pridáme žĺtky a nakoniec ručne zamiešame Cake mix Liana, kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme pri 180 °C 5-10 minút.

  2. 2

    Upečenú piškótu ihneď stočíme do rolády a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zo Zlatého krému, mlieka, Universal mix, vajíčka a cukru uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému vmiešame maslo. Krém rozdelíme na polovicu; do jednej zamiešame vanilínový cukor a do druhej časti 1 - 2 PL kakaa.

  4. 4

    Z piškóty odstránime papier na pečenie, natrieme svetlý krém, kakaový krém, poukladáme banány a opäť zvinieme do rolády. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu