Bezlepková zamatová roláda
Foto: Potravinarskavyrobaliana
20
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Suroviny
Piškóta: | |
6 ks |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
3 PL (ryžová múka Liana) |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
Okrem toho: | |
2-3 ks |
|
|
Postup
-
1
Piškóta: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a prešľaháme. Jeden po druhom pridáme žĺtky a nakoniec ručne zamiešame Cake mix Liana, kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme pri 180 °C 5-10 minút.
- 2
Upečenú piškótu ihneď stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
- 3
Zo Zlatého krému, mlieka, Universal mix, vajíčka a cukru uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému vmiešame maslo. Krém rozdelíme na polovicu; do jednej zamiešame vanilínový cukor a do druhej časti 1 - 2 PL kakaa.
- 4
Z piškóty odstránime papier na pečenie, natrieme svetlý krém, kakaový krém, poukladáme banány a opäť zvinieme do rolády. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tiež kakaová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu