Kakaová roláda
Bezlepková zamatová roláda
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
20 porcií |
90 minút príprava |
Postup
- Piškóta: Vaječné bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a prešľaháme. Jeden po druhom pridáme žĺtky a nakoniec ručne zamiešame Cake mix Liana, kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme pri 180 °C 5-10 minút.
- Upečenú piškótu ihneď stočíme do rolády a necháme vychladnúť.
- Zo Zlatého krému, mlieka, Universal mix, vajíčka a cukru uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému vmiešame maslo. Krém rozdelíme na polovicu; do jednej zamiešame vanilínový cukor a do druhej časti 1 - 2 PL kakaa.
- Z piškóty odstránime papier na pečenie, natrieme svetlý krém, kakaový krém, poukladáme banány a opäť zvinieme do rolády. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.