Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou

novalim - fotkanovalim, 29. januára 2020. Komerčný recept.
Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou
Foto: novalim

Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj Zobraziť celý popisPoznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom. Tento recept totiž využíva potraviny v chladničke, ktoré ostali z prípravy iných jedál. Pustíte sa hneď do toho?

Suroviny

1 bal.
1 ks
1 ks (alebo žltá)
1 ks
1 strúčik
1 ks (surové alebo aj upečené)




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú tarhoňu Procel uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu, scedíme ju a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Na panvici na oleji si opečieme do sklovita nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme na kocky nakrájané mäso a opražíme do zlatista. Ak používame uvarené mäso, opražíme ho len zľahka, aby sa prehrialo.

  3. 3

    Mäso a výpek odoberieme z panvice a odložíme ho bokom. Do panvice pridáme trochu oleja a na kúsky nakrájanú papriku (pokojne aj inú zeleninu, ako napr. mrkvu, cuketu a pod.). Opražíme ju a krátko podusíme. Chceme však, aby ostala stále trochu chrumkavá.

  4. 4

    Tarhoňu dáme do väčšej misy, pridáme mäso aj s výpekom, papriku alebo inú zeleninu a premiešame. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením a zľahka aj karí korením. Podávame teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

boxik
Rád by som podotkol ,že to isté dosiahnete aj s klasickou lepok obsahujúcou tarhoňou a nemusíte platiť ,ak ste zdraví, za zbytočne predražený výrobok.
ivkopivko
Boxik, ale veď v recepte je napísané, že je to pre bezlepkacov, a asi je každému jasné, že keď nemá intoleranciu na lepok, tak si to
spraví z normálnej tarhone, a bezlepkové výrobky nie sú zbytočne predražené,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia