Tarhoňa

Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou

Autor receptu: novalim

Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom.* Tento recept totiž využíva potraviny v chladničke, ktoré ostali z prípravy iných jedál. Pustíte sa hneď do toho?

Postup

  1. Bezlepkovú tarhoňu Procel uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu, scedíme ju a necháme odkvapkať.
  2. Na panvici na oleji si opečieme do sklovita nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme na kocky nakrájané mäso a opražíme do zlatista. Ak používame uvarené mäso, opražíme ho len zľahka, aby sa prehrialo.
  3. Mäso a výpek odoberieme z panvice a odložíme ho bokom. Do panvice pridáme trochu oleja a na kúsky nakrájanú papriku (pokojne aj inú zeleninu, ako napr. mrkvu, cuketu a pod.). Opražíme ju a krátko podusíme. Chceme však, aby ostala stále trochu chrumkavá.
  4. Tarhoňu dáme do väčšej misy, pridáme mäso aj s výpekom, papriku alebo inú zeleninu a premiešame. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením a zľahka aj karí korením. Podávame teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.