Bezlepková višňová torta
Bezlepková višňová torta

Bezlepková schwarzwaldská torta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 21. januára 2020. Komerčný recept.
Bezlepková schwarzwaldská torta
Foto: Potravinarskavyrobaliana
12
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
170 g
25 g
4 ks
100 ml vlažná
100 ml
Plnka:
 zavárané, aj so šťavou
 (alebo višne v želé - dostupné na www.lianasro.sk)
450 ml
3 bal.
6-8 PL
50 ml
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto na korpus pripravíme vyšľahaním bielkov, pridáme cukor a prešľaháme. Následne zašľaháme po jednom žĺtky, postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Zľahka vareškou primiešame Cake mix a kakao tmavé. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút.

  2. 2

    V 50 ml vody necháme napučať želatínu. V mlieku vyšľaháme šľahačkové potešenie spolu s cukrom. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Za stáleho šľahania zapracujeme vo vyšľahanej šľahačky.

  3. 3

    Upečený vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spodný plát potrieme šťavou z višní, natrieme džemom alebo dáme višne v želé, uložíme zopár zaváraných višní a navrstvíme polovicu šľahačkového krému. Priložíme druhý korpus a postup zopakujeme. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, višňami a čokoládou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
používateľ nemá avatar
123
krásna tortička, mala som záujem na základe vašich receptov tu na vareche ... kúpiť aj vaše múky, ale žiaľ, cena ma totálne odradila... nie som v tej vašej cenovej kategórii... bezlepka je sama o sebe drahá... keď občas chceme aj nejaký chlebík a pečivko...
1x haji
používateľ nemá avatar
123
@Potravin árska výroba Liana (21.1.2020 13:05)

Ďakujem, nevedela som io tom...