Bezlepková schwarzwaldská torta
Foto: Potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
170 g |
|
25 g |
|
4 ks |
|
100 ml vlažná |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
zavárané, aj so šťavou |
|
(alebo višne v želé - dostupné na www.lianasro.sk) |
|
450 ml |
|
3 bal. |
|
6-8 PL |
|
50 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto na korpus pripravíme vyšľahaním bielkov, pridáme cukor a prešľaháme. Následne zašľaháme po jednom žĺtky, postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Zľahka vareškou primiešame Cake mix a kakao tmavé. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút.
- 2
V 50 ml vody necháme napučať želatínu. V mlieku vyšľaháme šľahačkové potešenie spolu s cukrom. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Za stáleho šľahania zapracujeme vo vyšľahanej šľahačky.
- 3
Upečený vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spodný plát potrieme šťavou z višní, natrieme džemom alebo dáme višne v želé, uložíme zopár zaváraných višní a navrstvíme polovicu šľahačkového krému. Priložíme druhý korpus a postup zopakujeme. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, višňami a čokoládou.
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, nevedela som io tom...