Bezlepková višňová torta

Bezlepková schwarzwaldská torta

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

12
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto na korpus pripravíme vyšľahaním bielkov, pridáme cukor a prešľaháme. Následne zašľaháme po jednom žĺtky, postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Zľahka vareškou primiešame Cake mix a kakao tmavé. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 25 minút.
  2. V 50 ml vody necháme napučať želatínu. V mlieku vyšľaháme šľahačkové potešenie spolu s cukrom. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Za stáleho šľahania zapracujeme vo vyšľahanej šľahačky.
  3. Upečený vychladnutý korpus prerežeme na polovicu. Spodný plát potrieme šťavou z višní, natrieme džemom alebo dáme višne v želé, uložíme zopár zaváraných višní a navrstvíme polovicu šľahačkového krému. Priložíme druhý korpus a postup zopakujeme. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, višňami a čokoládou.