Bezlepková roláda

Bezlepková roláda Piñacoláda (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduchá bezlepková roláda z pudingu Piñacoláda s kokosom a ananásom.

20
porcií
40 minút
príprava
6 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok a bezlepkovú múku.
  2. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 6 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení odstránime kôru z plátu. Opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
  3. Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Za občasného miešania vychladíme. Do vychladeného pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty. Nakoniec primiešame kokos.
  4. Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Malú časť krému odložíme na potretie vrchu rolády.
  5. Na krém z kraja kde začneme stáčať roládu rovnomerne rozložíme nakrájaný ananás. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec obtrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom.
  6. Odložíme do chladu necháme stuhnúť. Po stuhnutí roládu nakrájame.