Bezlepková roláda
Bezlepková roláda Piñacoláda (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Jednoduchá bezlepková roláda z pudingu Piñacoláda s kokosom a ananásom.
|
20 porcií |
40 minút príprava |
6 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame pudingový prášok a bezlepkovú múku.
- Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 6 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády. Po upečení odstránime kôru z plátu. Opatrne stiahneme papier, jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Za občasného miešania vychladíme. Do vychladeného pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty. Nakoniec primiešame kokos.
- Vychladený plát potrieme džemom, na džem navrstvíme rovnomerne časť krému. Malú časť krému odložíme na potretie vrchu rolády.
- Na krém z kraja kde začneme stáčať roládu rovnomerne rozložíme nakrájaný ananás. Roládu pomocou papiera stočíme. Necháme v chlade zatuhnúť a nakoniec obtrieme zvyšným krémom a posypeme kokosom.
- Odložíme do chladu necháme stuhnúť. Po stuhnutí roládu nakrájame.