Bažantie prsičká s omáčkou z lesného ovocia

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bažanta vykostíme, aby sme získali prsia. Dávame pozor a vedieme nôž pri kosti, tým budú mať prsia pekný tvar a formu. Bažanta osolíme a na rozpálenej panvičke s olejom a maslom opekáme zo všetkých strán. Počas opekania prsičká polievame horúcim tukom, opekáme asi 10 minút. Necháme odstáť.
  2. Do výpeku dáme lesné ovocie a červené víno. Pomaly necháme zredukovať, aby sa nám víno odparilo. Pri podávaní prsičká vždy prerežeme.
  3. Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo, smotanu a nakrájaný medvedí cesnak. Popučíme tak, aby nám zostali kúsky zemiakov, nie kaša.