Foto: lucero
Postup
-
1
Na prípravu cesta pokrájame zmäknutý rastlinný tuk,pridáme preosiatú múku s PDP,práškový cukor,4 žltky a vypracujeme cesto.Približne tretinu cesta odoberieme a odložíme asi na 30 minút do chladničky.Zvyšok cesta uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 2
Jablká umyjeme,ošúpeme,nahrubo postrúhame a navrstvíme na cesto.Posypeme škoricou.
- 3
Zo 4 bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh,ktorý navrstvíme na jablká.
- 4
Na sneh z bielkov nastrúhame vychladnutý zvyšok cesta.Koláč vložíme do rúry zohriatej na 180 stupňov a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu