Veľkonočný baranček
Baranček zo šľahaného smotanového cesta s levanduľou
Autor receptu: redakcia
1 ks porcia |
40 (+ macerovanie le minút príprava |
50 minút na 160/180 °C |
Postup- Do polovice smotany nasypeme kvety levandule a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť, preložíme do chladničky a necháme macerovať do druhého dňa. Potom precedíme cez jemné sitko.
- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom striedavo pridávame tekutú levanduľovú smotanu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a po častiach opatrne vmiešame do cesta. Hotové cesto naplníme do maslom vymastenej
a múkou vysypanej formy na barančeka.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút, potom teplotu zvýšime na
180 °C a dopekáme ďalších 20 minút.
- Po upečení necháme barančeka krátko vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
|