Parené pečivo na bao sendviče.
12
porcií
porcií
150 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame teplú vodu, mlieko, 2 PL cukru, olej a sušené droždie a počkáme na aktiváciu kvásku.
- 2
Zmiešame zbytok ingrediencií, pridáme kvások, vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
- 3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 1/2 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom okolo 8 cm. Tie potrieme jemnou vrstvou oleja a preložíme na polovicu.
- 4
Pripravíme si parný hrniec (elektrický) alebo košík. Povrch natrieme olejom, aby sa buchty neprilepili a paríme po dobu 12 minút.
- 5
Vegan verzia: Nahradíme mlieko sójovým. Originálne sú plnené trhanou bravčovinou, ale každému podľa chuti. ?
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu