Pečivo
Bao „buchty“
Autor receptu: crenai
Parené pečivo na bao sendviče.
12 porcií |
150 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame teplú vodu, mlieko, 2 PL cukru, olej a sušené droždie a počkáme na aktiváciu kvásku.
- Zmiešame zbytok ingrediencií, pridáme kvások, vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 1/2 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom okolo 8 cm. Tie potrieme jemnou vrstvou oleja a preložíme na polovicu.
- Pripravíme si parný hrniec (elektrický) alebo košík. Povrch natrieme olejom, aby sa buchty neprilepili a paríme po dobu 12 minút.
- Vegan verzia:
Nahradíme mlieko sójovým.
Originálne sú plnené trhanou bravčovinou, ale každému podľa chuti. ?