Pečivo

Bao „buchty“

Autor receptu: crenai

Parené pečivo na bao sendviče.

12
porcií
150 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame teplú vodu, mlieko, 2 PL cukru, olej a sušené droždie a počkáme na aktiváciu kvásku.
  2. Zmiešame zbytok ingrediencií, pridáme kvások, vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme ho vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 1/2 centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom okolo 8 cm. Tie potrieme jemnou vrstvou oleja a preložíme na polovicu.
  4. Pripravíme si parný hrniec (elektrický) alebo košík. Povrch natrieme olejom, aby sa buchty neprilepili a paríme po dobu 12 minút.
  5. Vegan verzia: Nahradíme mlieko sójovým. Originálne sú plnené trhanou bravčovinou, ale každému podľa chuti. ?