Foto: tkatka
Veľmi chutný zákusok :)))
porcií
príprava
na 200 a 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
7 ks |
|
35 dkg |
|
33 dkg |
|
2 dkg |
|
1 bal. kypriaci |
|
7 PL teplá |
|
Krém: | |
3 dl |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
25 dkg |
|
15 dkg |
|
2 ks |
|
5 ks nakrájané na šikmo |
|
Poleva: | |
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu.
-
2
Polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva (Dr. Oetker), kakao zamiešame do žĺtkovej zmesi.
-
3
Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame.
-
4
Plech vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 200°C za 20 minút a potom plyn znížime na 180°C a ešte pečieme 10 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
-
5
Uvaríme zlatý klas (Dr. Oetker) nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 2 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme zlatý klas rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Maslo vymiešame s práškovým cukrom pridáme vychladnutý zlatý klas a zamiešame.
-
6
2 banány rozpučíme vidličkou a dáme do krému, zamiešame.
-
7
Na cesto nanesieme 1/3 krému.
-
8
Na krém poukladáme šikmo nakrájané banány.
-
9
Banány zakryjeme zbytkom krému. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Zákusok polejeme čokoládovou polevou. Necháme trošku stuhnúť a nakrájame.
-
11
Podávame. :)))
pozerám aký známy obrázok podľa taniera som spoznala že je od teba
to som rada :))))))))))))))))))))))))))))) a môžem sa opýtať ktorý recept to bol???