Baklažán
Baklažánový raj (fotorecept)
Autor receptu: cukinka
Tento recept pochádza z Ruska. Sezóna – nesezóna, som veľmi rada, že sa baklažány dajú kúpiť ešte aj v zime a tak si môžem na
nich stále ešte pochutnať.* Korenie chmeli suneli, ktoré je súčasťou tohoto receptu som síce ešte nepoužila, ale mám v pláne si
ho namiešať podľa receptu na youtube a pridať recept aj sem. Namiesto neho som použila čierne mleté korenie a aj tak bolo
jedlo veľmi chutné.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažány olúpeme a nakrájame na menšie kocky. Rozpálime panvicu, pridáme slnečnicový olej, pridáme baklažány a restujeme na strednom ohni. Občas premiešame.
- Zatiaľ si nakrájame cibuľu na drobno, pridáme k baklažánom a restujeme ešte 15-20 minút do úplného opečenia. Stále priebežne miešame.
- Nastrúhame na hrubo syr, nasekáme vňať a cesnak. K baklažánom pred dokončením pridáme soľ a chmeli suneli. Premiešame a za pár minút pridáme ďalšie ingrediencie: kyslú smotanu (jogurt) 1 PL a cesnak s koriandrovou vňaťou.
- Všetko dobre premiešame, pridáme syr a miešame do jednorodej masy.
- Podávame na tanieri tvarované pomocou formy s vetvičkou koriandra, alebo podľa vkusu ozdobený kvetmi, zeleninou a podobne. Môže sa jesť teplý ale aj studený.