Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov Celzia a pripravíme si paradajkovú omáčku. Vo veľkom hrnci rozpálime olej a na miernom ohni v ňom
3 minúty smažíme domäkka cibuľu. Prisypeme paradajky, osolíme a okoreníme. Privedieme do varu, znížime
teplotu a pod pokrievkou varíme 20 minút. Omáčku miešame a občas trochu zriedime vodou. Hrniec odstavíme.
- Baklažán scedíme a necháme odkvapkať. Kocky baklažánu nasypeme na plech a zalejeme olejom. Vložíme do rúry a pečieme 20–25 minút. Každých 5 minút baklažán obraciame, aby sa upiekol zo všetkých strán rovnomerne.
V osolenej vode uvaríme fusilli, zlejeme ich a pridáme do nich omáčku, polovicu upečeného baklažánu a nastrúhaného syra.
- Všetko dôkladne premiešame a podľa potreby dochutíme. Cestoviny s omáčkou presypeme do servírovacej misy a posypeme zvyškom baklažánu. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a plátkami zvyšného syra.
|