Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov Celzia a pripravíme si paradajkovú omáčku. Vo veľkom hrnci rozpálime olej a na miernom ohni v ňom 3 minúty smažíme domäkka cibuľu. Prisypeme paradajky, osolíme a okoreníme. Privedieme do varu, znížime teplotu a pod pokrievkou varíme 20 minút. Omáčku miešame a občas trochu zriedime vodou. Hrniec odstavíme.
  2. Baklažán scedíme a necháme odkvapkať. Kocky baklažánu nasypeme na plech a zalejeme olejom. Vložíme do rúry a pečieme 20–25 minút. Každých 5 minút baklažán obraciame, aby sa upiekol zo všetkých strán rovnomerne. V osolenej vode uvaríme fusilli, zlejeme ich a pridáme do nich omáčku, polovicu upečeného baklažánu a nastrúhaného syra.
  3. Všetko dôkladne premiešame a podľa potreby dochutíme. Cestoviny s omáčkou presypeme do servírovacej misy a posypeme zvyškom baklažánu. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a plátkami zvyšného syra.