Zapečená bageta s praženicou

bobox - fotkabobox, Štúrovo, 24. marca 2012
Zapečená bageta s praženicou
Foto: bobox

"Čo na raňajky?" - asi častá otázka v každej domácnosti. Hlavne keď naše ratolesti nad všetkým ohŕňajú nosom. Nič prevratné Vám neprinášam ale chutí to dobre a aj na pohľad je to vcelku pekné. Neuvádzam presný pomer ingrediencií - to je na každom z nás, koľko čoho.

10 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo sendvič
  alebo saláma
 aj s vňaťkou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vajec a mladej cibuľky urobíme praženicu. Bagetu alebo žemľu pozdľžne prekrojíme (môžeme použiť aj toastový chlebík alebo akýkoľvek chlebík). Na bagetu uložíme šunku, papriku nakrájanú podľa vlastnej vôle, prekryjeme plátkom syra- môže byť aj strúhaný. Nakoniec na to všetko pridáme praženicu, posypeme mletou červenou paprikou a nasekanou vňaťou z cibuľky (môže byť aj pažítka) . Takto pripravenú bagetu dáme na pár minút zapiecť pod gril - mne sa osvedčila mikrovlnná rúra s grilom. Podávame s akoukoľvek zeleninou. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Raňajky, Rýchla príprava (do 30 min.), Zapekané

Diskusia k receptu

cistinka
Robievam v nedeľu podobné raňajky...to je jediný deň, kedy raňajkujem a doprajem si aj takúto papu :-) Mne sa to veru veľmi páči!
luckaprima
vyzerá veru na zožratie :) ja zas často robievam raňajky ak maminka, riadne cesnakové hrianky, také na oleji, žiadny hriankovať s praženičkou podobne upravenou a k tomu čajík
tlustoch
Priteľ máš dobré a priatelné receptíky, su chutné a hlavne sa dajú pripraviť, netečú dlho gebriny ja som dal hodne na moju KK. pokračuj Tlustoch.