Foto: 2010
Moj mladsi syn je "food bloger" a nedavno sa vratil z cesty po azii. Spomenul ze v Sanghaji mali najlepsie pecene kura.Tak sme Zobraziť celý popisMoj mladsi syn je "food bloger" a nedavno sa vratil z cesty po azii. Spomenul ze v Sanghaji mali najlepsie pecene kura.Tak sme sa pokusili vytvorit tento tradicny recept..Je to relativne drahsi recept a pracnejsi a taky si zasluzi naozajstnu sliepku z dediny -cize z trhu.
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 |
|
250 ml lahka |
|
5 cm čerstvy platky |
|
250 ml |
|
1 lyzicka |
|
3 |
|
3 |
|
1.5 lyzicky |
|
1 |
|
3 struciky |
|
1 lyzicka |
|
100 g |
|
5 cm |
|
450 ml podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Prve si pripravime "master stock" dame vsetky ingrediencie do vody a varime 15 minut.(Z pomarancovej kory vykrojime bielu horku cast.)
- 2
Kuru umyjeme a dame ju dusit do vyvaru najprv na chrbte na cca 25 minut .Potom otocime na prsia a dusime dalsich 10 -15 minut. Tradicne sa nevyberie ale necha sa pomaly vychladnut vo vyvare trva to tak min.1 hodinu... Pred koncom si dame predohriat ruru na 220 C.
- 3
Kuru vyberieme a dame do pekaca na zvysenu mriezku aby nebola polozena na dne. Potrieme olejom arasidovym. Pecieme do zlatista a pravidelne polievame vyvarom cca 30 minut.
- 4
My sme servirovali tradicnou cinskou zeleninou bok choy a "stir fry" s cesnakom a chilli a podliali vyvarom.
- 5
"Master stock" je dobre precedit zobrat masnotu z vrchu a dat do mraznicky na dalsie pouzitie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@ ejta, sezamovy olej len trosku pridame ked varime to kura do vyvaru a arasidovy alebo rastlinny ho potierame ked pecieme.