Šanghajské pečené kura

2010 - bez fotky2010, 31. marca 2011
Šanghajské pečené kura
Foto: 2010

Moj mladsi syn je "food bloger" a nedavno sa vratil z cesty po azii. Spomenul ze v Sanghaji mali najlepsie pecene kura.Tak sme Zobraziť celý popisMoj mladsi syn je "food bloger" a nedavno sa vratil z cesty po azii. Spomenul ze v Sanghaji mali najlepsie pecene kura.Tak sme sa pokusili vytvorit tento tradicny recept..Je to relativne drahsi recept a pracnejsi a taky si zasluzi naozajstnu sliepku z dediny -cize z trhu.

15 minut minút
príprava
30 +30 minút
na 220 °C

Suroviny

1
250 ml lahka
5 cm  čerstvy platky
250 ml
1 lyzicka
3
3
1.5 lyzicky
1
3 struciky
1 lyzicka
100 g
5 cm
450 ml podľa potreby




Postup

  1. 1

    Prve si pripravime "master stock" dame vsetky ingrediencie do vody a varime 15 minut.(Z pomarancovej kory vykrojime bielu horku cast.)

  2. 2

    Kuru umyjeme a dame ju dusit do vyvaru najprv na chrbte na cca 25 minut .Potom otocime na prsia a dusime dalsich 10 -15 minut. Tradicne sa nevyberie ale necha sa pomaly vychladnut vo vyvare trva to tak min.1 hodinu... Pred koncom si dame predohriat ruru na 220 C.

    Šanghajské pečené kura - obrázok 2
  3. 3

    Kuru vyberieme a dame do pekaca na zvysenu mriezku aby nebola polozena na dne. Potrieme olejom arasidovym. Pecieme do zlatista a pravidelne polievame vyvarom cca 30 minut.

  4. 4

    My sme servirovali tradicnou cinskou zeleninou bok choy a "stir fry" s cesnakom a chilli a podliali vyvarom.

    Šanghajské pečené kura - obrázok 4
  5. 5

    "Master stock" je dobre precedit zobrat masnotu z vrchu a dat do mraznicky na dalsie pouzitie.

Diskusia k receptu

marianne69
....to kuraaatko vyzera bajecne a s tou bok choy mnam,vzdy ked tuto zeleninku kupim,tak doma maturujem,co z nej navarim,teraz uz viem,ze nabuduce pojde ku kuratku....
marianne69
....a este to korenie 5 voni: je to zmes skorice,klinceka,secuanskeho,badianu a feniklu?sa mi mari,ze som to uz v UK videla a nie som si ista...
marianne69
@tornadolue :-)))))))ved sa mi marilo,ze som to uz niekde videla alebo citala,len som si za pana nevedela spomenut kde,myslela som,ze v obchode:-))))))musim tie recepty konecne potriedit,mam v nich bordel...vdaka...:-)
tothka
Veľmi vydarené, dala by som si, ibaže s jeho prípravou by to už pravda bolo horšie, tak si musím nechať zájsť chuť a slintať na obrázky.
frezia68
To je ale krááásne domáce kuriatko,len kde také kúpiť?Zasa pekný a určite chutný recept,ktorý by som chcela ochutnať :-)))
2010
Moja zena sa cudovala preco je to kura take zlte ...ci nie je daco zle.Tak som jej povedal ze sa asi moc opalilo ked bolo na slnku a nie zavrete v klietke.
celero
Vyzerá to lákavo...aj keď je žlté :) Určite vyskúšam. Ďakujem za recept.
ejta
mne sa to velmi paci, len jednu malicku technicku : v surovinach je sezamovy olej a kura v recepte potieras arasidovym.... Mozno na tom az tak nezalezi, ale nech v tom mame poriadok :-)
2010
@ marienka 44 , neviem ako to prelozit do slovenciny " master stock" je vyvar ktory sa da znova a znova pouzit .Mozem pridat recept na cinsky bocik kde sme ho pouzili ( ale je post )..vysiel super.
@ ejta, sezamovy olej len trosku pridame ked varime to kura do vyvaru a arasidovy alebo rastlinny ho potierame ked pecieme.
lucylee
jeeej, krása, toto je kura a nie to, čo predávajú v obchodoch
babidka
To je vyborne jedlo , mozem potvrdit :-) akurat sa mi zda , ze je tam malo cili papriciek...:-))))) Nemali ste doma viac? :-)))) Pravdupovediac , tvoja verzia mi absolutne vyhovuje ....
cistinka
Recept vyskúšaný, len víno som dala iné...naozaj výborné...pochutili sme si :-)
2010
@cistinka :) hlavne ze chutilo , mam taku peknu "naozajstnu" kuru nachystanu v mrazaku bude sa skoro robit.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia