Badiánové koleno (fotorecept)

Autor receptu: strigus

Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú, tak som skúsila svoju verziu a ono sa to aj podobá ;-)

5 minút
príprava
70 minút
na 160 °C

Postup

  1. Očistené a umyté koleno dáme na 30 minút variť do tlakového hrnca spolu s ostatnými prísadami.
  2. Polo-uvarené koleno napichneme na grilovaciu tyč, postriekame sójovou omáčkou a posypeme mletým badiánom. Dáme grilovať na 160°, priebežne prelievame vývarom z kolena.
  3. Po 30 minútach zvýšime teplotu na 210°, kým koleno nechytí chrumkavú kôrku.
  4. Koleno som podávala s cibuľkovou ryžou, zdobenou petržlenovou vňaťou a kokteilovou omáčkou (polotovar).