Badiánové koleno (fotorecept)
Autor receptu: strigus
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho
pripravujú, tak som skúsila svoju verziu a ono sa to aj podobá ;-)
5 minút príprava |
70 minút na 160 °C |
Postup
- Očistené a umyté koleno dáme na 30 minút variť do tlakového hrnca spolu s ostatnými prísadami.
- Polo-uvarené koleno napichneme na grilovaciu tyč, postriekame sójovou omáčkou a posypeme mletým badiánom. Dáme grilovať na 160°, priebežne prelievame vývarom z kolena.
- Po 30 minútach zvýšime teplotu na 210°, kým koleno nechytí chrumkavú kôrku.
- Koleno som podávala s cibuľkovou ryžou, zdobenou petržlenovou vňaťou a kokteilovou omáčkou (polotovar).