Bábovka

Autor receptu: luciku

Toto je najlepšia bábovka akú som urobila je mäkučká, jemná a vláčna.

17
porcií
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom a pridáme mlieko a rum. Keď sú žĺtky dobre vymiešané pridáme múku do ktorej zamiešame kypriaci prášok, pridáme aj olej a dobre vymiešame.
  2. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta a ručne metličkou ho dobre premiešame aby cesto zvláčnelo. Ďalej oddelíme polovicu cesta do ktorej pridáme preosiate kakao.
  3. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Obidve polovice cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov cca 45 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo ak ostane suché, bábovka je upečená.