Bábovka s vaječným likérom
Foto: potravinarskavyrobaliana
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Hladkú múku, Zlaté krémy, kypriaci prášok, práškový a vanilínový cukor zmiešame v miske. Pridáme vajíčka, olej, vaječný likér a všetko dobre vyšľaháme. 1/3 cesta oddelíme a primiešame do nej kakao.
- 2
Cesto postupne nalievame do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Najprv nalejeme väčšiu časť svetlého cesta, následne kakaové cesto a nakoniec zvyšok svetlého cesta.
- 3
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 5 - 10 minút. Potom teplotu zmiernime na 165 °C a dopečieme 50 minút. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu