Bábovka s vaječným likérom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 9. januára 2020. Komerčný recept.
20 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Postup

  1. 1

    Hladkú múku, Zlaté krémy, kypriaci prášok, práškový a vanilínový cukor zmiešame v miske. Pridáme vajíčka, olej, vaječný likér a všetko dobre vyšľaháme. 1/3 cesta oddelíme a primiešame do nej kakao.

  2. 2

    Cesto postupne nalievame do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Najprv nalejeme väčšiu časť svetlého cesta, následne kakaové cesto a nakoniec zvyšok svetlého cesta.

  3. 3

    Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 5 - 10 minút. Potom teplotu zmiernime na 165 °C a dopečieme 50 minút. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha