Bábovka

Bábovka s vaječným likérom

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

20 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Postup

  1. Hladkú múku, Zlaté krémy, kypriaci prášok, práškový a vanilínový cukor zmiešame v miske. Pridáme vajíčka, olej, vaječný likér a všetko dobre vyšľaháme. 1/3 cesta oddelíme a primiešame do nej kakao.
  2. Cesto postupne nalievame do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Najprv nalejeme väčšiu časť svetlého cesta, následne kakaové cesto a nakoniec zvyšok svetlého cesta.
  3. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 5 - 10 minút. Potom teplotu zmiernime na 165 °C a dopečieme 50 minút. Hotovú bábovku posypeme práškovým cukrom.