Túto jednoduchú a lacnú ale pritom veľmi chutnú polievku nám varievala mama (dnes babina) v sobotu. Druhé boli palacinky s tvarohom alebo lekvárom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veľkú cibuľu - veľkú ako mužská päsť - nakrájaj na drobno. Netreba to však preháňať, ja mám radšej väčšie kúsky. V hrnci rozohrej olej a cibuľu smaž do sklovita.
- 2
Posyp rascou. Niekto nemá rád rascu, tak nech si dá mletú, ale nevie o čo prichádza. Posyp krupicou a stále miešaj. Zalej vodou. Pridaj nové korenie, soľ a bobkový list. Var asi 15 min, kým nie je cibuľa uvarená.
- 3
Nakoniec vlej rozšľahané vajce, prevar a je hotovo. Už stačí posypať sekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Niekedy tam fuknem aj jednu kocku zeleninového bujónu alebo lyžičku vegety. Potom už stačí urobiť tie spomínané palacinky a sobotný obed je hotový.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu