BA rožky (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Veľmi chutné, skoro pravé :)

12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Obe múky preosejeme do misky, pridáme droždie, soľ, cukor, zmäknuté maslo a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto vymiesime a urobíme valec.
  2. Z valca krájame kúsky s váhou cca 25g a vytvarujeme guličky.
  3. Mne vyšlo toľkoto:
  4. Plnka: Mlieko s cukrom dáme zohriať, keď sa cukor roztopí, pridáme pomletý mak. Plnka by mala byť dosť hustá. Do vychldnutej pridáme vanilkovú esenciu a citronovú kôru.
  5. Pripravené guličky cesta rozvaľkáme na tenko a naplníme makom /malo by byť -koľko cesta-toľko maku/. Zvinieme a vytvarujeme rohlík.
  6. Ukladáme na plech vyložený papierom, potrieme žĺtkami rozmiešanými s troškou studenej vody a
  7. dáme do prievanu vajíčko zaschnúť.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre. Žĺtková glazúra na vrchu rožka by mala byť popraskaná.
  9. A hlavný pomocníci... :)