Čokoládový koláč
	        Avokádové „brownies“
	        Autor receptu: stanci11
	         
	        
	        Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám 
jedinečnú výhovorku → expedíciu na Antarktíde! Prípravy 
boli dlhé a návrat do reality ešte dlhší. Ale už som naspäť, a to znamená aj naspäť v 
kuchyni ;) Ani si neviete predstaviť ako si to užívam po 
tom ľadovom kráľovstve! Prvý recept, ktorý prihadzujem je nízkosacharidový vláčny 
koláčik a lá brownies, čokoládový až po posledný kúsok 
;) snáď sa bude páčiť!  (perfektná svačinka ku káve!) 
| 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 175 °C  | 
Postup
- Ako prvé som rozmixovala avokádo s trochou mlieka, následne som priklepla celé vajíčka, pridala jabĺčkové pyré a asi 1 ČL datľového sirupu. 
 - Následne som si odvážila sypké suroviny - kokos, ovsené vločky; a pridala som škoricu, prášok do pečiva, kakao a proteín (čokoládový). 
 - Sypké suroviny som primiešala do vymixovanej zmesi a vymiešala som tmavé cesto. 
 - Konzistencia by mala byť polotekutá, v mojom prípade som teda ešte pridávala mlieko, čo vo výsledku urobilo tých 150 ml. V tomto bode odporúčam ochutnať - každý máme radi inak sladké :) 
 - Bokom som si nasekala oriešky - zmes mandle a vlašáky a tiež tmavú 90 % čokoládu. Primiešala som do cesta a vyliala do formy na pečenie.
 - Piekla som pomaličky na 175 °C asi 40 min. Klasický špajdľový test to istí :) 
 - Po upečení som ho nechala vychladiť, až potom prišlo vyklopenie z formy a na vrch ozdobenie rozohriatým orieškovým maslom :) Kamarátka, pre ktorú to bol darček k narodkám, je vysadená na orechové maslá, preto tá ozdoba, inak na môj dušu, netrebalo. Dokonalý čokoládový zážitok stačil ;)