Čokoládový koláč

Avokádové „brownies“

Autor receptu: stanci11

Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku → expedíciu na Antarktíde! Prípravy boli dlhé a návrat do reality ešte dlhší. Ale už som naspäť, a to znamená aj naspäť v kuchyni ;) Ani si neviete predstaviť ako si to užívam po tom ľadovom kráľovstve! Prvý recept, ktorý prihadzujem je nízkosacharidový vláčny koláčik a lá brownies, čokoládový až po posledný kúsok ;) snáď sa bude páčiť! (perfektná svačinka ku káve!)

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som rozmixovala avokádo s trochou mlieka, následne som priklepla celé vajíčka, pridala jabĺčkové pyré a asi 1 ČL datľového sirupu.
  2. Následne som si odvážila sypké suroviny - kokos, ovsené vločky; a pridala som škoricu, prášok do pečiva, kakao a proteín (čokoládový).
  3. Sypké suroviny som primiešala do vymixovanej zmesi a vymiešala som tmavé cesto.
  4. Konzistencia by mala byť polotekutá, v mojom prípade som teda ešte pridávala mlieko, čo vo výsledku urobilo tých 150 ml. V tomto bode odporúčam ochutnať - každý máme radi inak sladké :)
  5. Bokom som si nasekala oriešky - zmes mandle a vlašáky a tiež tmavú 90 % čokoládu. Primiešala som do cesta a vyliala do formy na pečenie.
  6. Piekla som pomaličky na 175 °C asi 40 min. Klasický špajdľový test to istí :)
  7. Po upečení som ho nechala vychladiť, až potom prišlo vyklopenie z formy a na vrch ozdobenie rozohriatým orieškovým maslom :) Kamarátka, pre ktorú to bol darček k narodkám, je vysadená na orechové maslá, preto tá ozdoba, inak na môj dušu, netrebalo. Dokonalý čokoládový zážitok stačil ;)