Čokoládový koláč
Avokádové „brownies“
Autor receptu: stanci11
Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám
jedinečnú výhovorku → expedíciu na Antarktíde! Prípravy
boli dlhé a návrat do reality ešte dlhší. Ale už som naspäť, a to znamená aj naspäť v
kuchyni ;) Ani si neviete predstaviť ako si to užívam po
tom ľadovom kráľovstve! Prvý recept, ktorý prihadzujem je nízkosacharidový vláčny
koláčik a lá brownies, čokoládový až po posledný kúsok
;) snáď sa bude páčiť! (perfektná svačinka ku káve!)
12 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- Ako prvé som rozmixovala avokádo s trochou mlieka, následne som priklepla celé vajíčka, pridala jabĺčkové pyré a asi 1 ČL datľového sirupu.
- Následne som si odvážila sypké suroviny - kokos, ovsené vločky; a pridala som škoricu, prášok do pečiva, kakao a proteín (čokoládový).
- Sypké suroviny som primiešala do vymixovanej zmesi a vymiešala som tmavé cesto.
- Konzistencia by mala byť polotekutá, v mojom prípade som teda ešte pridávala mlieko, čo vo výsledku urobilo tých 150 ml. V tomto bode odporúčam ochutnať - každý máme radi inak sladké :)
- Bokom som si nasekala oriešky - zmes mandle a vlašáky a tiež tmavú 90 % čokoládu. Primiešala som do cesta a vyliala do formy na pečenie.
- Piekla som pomaličky na 175 °C asi 40 min. Klasický špajdľový test to istí :)
- Po upečení som ho nechala vychladiť, až potom prišlo vyklopenie z formy a na vrch ozdobenie rozohriatým orieškovým maslom :) Kamarátka, pre ktorú to bol darček k narodkám, je vysadená na orechové maslá, preto tá ozdoba, inak na môj dušu, netrebalo. Dokonalý čokoládový zážitok stačil ;)