Avgolemono polievka
Autor receptu: redakcia
Postup- Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu
nakrájame na kolieska
a opražíme.
- Dáme do hrnca,
pridáme mrkvu, zeler,
čierne a nové korenie, zalejeme
vriacou vodou, osolíme
a varíme na veľmi slabom
ohni, kým mäso nezmäkne.
- Kurča vyberieme a vývar precedíme.
Ryžu prepláchneme,
necháme odkvapkať, preložíme
do hrnca a zalejeme
bujónom.
- Necháme zovrieť,
pomiešame, prikryjeme,
zmiernime oheň a varíme asi
20 minút.
- Vajcia rozšľaháme
a pomaly, za stáleho šľahania
pridávame citrónovú
šťavu a niekoľko kl bujónu.
- Zmes vajec, citrónovej šťavy
a bujónu opatrne nalejeme
do zvyšného bujónu s ryžou
a varíme 2 minúty na slabom
ohni tak, aby sa vajcia nezrazili
(tesne pod bodom varu).
- Polievku avgolemono podávame
horúcu, okorenenú
nasekanou petržlenovou vňaťou.
|