Avgolemono polievka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme.
  2. Dáme do hrnca, pridáme mrkvu, zeler, čierne a nové korenie, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme na veľmi slabom ohni, kým mäso nezmäkne.
  3. Kurča vyberieme a vývar precedíme. Ryžu prepláchneme, necháme odkvapkať, preložíme do hrnca a zalejeme bujónom.
  4. Necháme zovrieť, pomiešame, prikryjeme, zmiernime oheň a varíme asi 20 minút.
  5. Vajcia rozšľaháme a pomaly, za stáleho šľahania pridávame citrónovú šťavu a niekoľko kl bujónu.
  6. Zmes vajec, citrónovej šťavy a bujónu opatrne nalejeme do zvyšného bujónu s ryžou a varíme 2 minúty na slabom ohni tak, aby sa vajcia nezrazili (tesne pod bodom varu).
  7. Polievku avgolemono podávame horúcu, okorenenú nasekanou petržlenovou vňaťou.