Arašidová polievka (fotorecept)

Autor receptu: janger

Možno trošku nezvyčajná polievka, ale stojí za vyskúšanie. Je zároveň jemná a aj pikantná. Za chvíľu navarená, za chvíľu zjedená... Je hustá, dobre plnená. Poslúži vám ako hlavné jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Viem, ze na Slovensku je niekedy zvykom (tak to teda aspon byvalo volakedy) varit obed uz rano a potom uz len prihriat. Pri tejto polievke by som to neradila. Zacnite varit tesne pred tym, ako budete jest. Ak dlhsie postoji, tak vtedy ryza, ktora v nej je, moc napuchne a potom budete mat skor kasu, ako polievku. Priprava je velmi rychla. Ak vam krajanie netrva dlho, tak do pol hodiny by ste mali mat navarene :-).
  2. Na oleji chvilku poprazime na kocky pokrajane kuracie prsia. Posolime, posypeme cerstvo pomletym korenim.
  3. Pridame pokrajanu zeleninu. Por sme pokrajali na polmesiaciky, tak isto salotku. Cesnak a cili papricku na male kusky. Ak mate radi stiplavejsie, tak si kludne mozete dat cili viac.
  4. Pridame to ku kuracine a na chvilku poopekame.
  5. Zalejeme horucim kuracim bujonom. Najlepsie je samozrejme domaci, ale mozete si pomoct aj bujonovymi kockami. Prilejeme kokosove mlieko. Pridame 4 kopcove lyzice arasidoveho masla. Ak ste arasidove maslo este neskusali, nebojte sa toho. Tejto polievke to doda jemnu chut, jeho chut nie je nejaka prehlusujuca. Zaroven ju trochu zahusti. Prisypeme ryzu. V povodnom recepte je uvedene ryze viac. Zdalo sa mi to velmi vela, dala som menej (200g). Ale aj to bolo moc. Tak kludne staci 150g. A este by som chcela upozornit, aby ste nedavali taky druh ryze, ktora sa velmi rozvari. Radsej taky pevnejsi druh. Inac budete mat kasu. Vsetko dobre zamiesame.
  6. Podla chuti este pridame sol, korenie. Varime asi 15 minut, kym sa ryza uvari.
  7. Na suchej panvici si trochu oprazime arasidy. Jarnu cibulku pokrajame.
  8. A mozeme podavat. Polievku na tanieri posypeme orieskami a jarnou cibulkou. My sme mali k tomu na zahryznutie kroepoek (krupuk). Neviem, ci to na Slovensku poznate. Su to take lupienky (chrumkave), na vyrobu ktorych sa pouziva tapioca, mlete krevety...Pochadza to z Azie. Tu bezne dostat. Zdroj: Rudolph v.Veen