V recepte Arabská káva môjho manžela som pre zaujímavosť uviedla, akým spôsobom sa pije tunajšia káva, ktorá sa predáva ako mix kardamónu a Zobraziť celý popisV recepte Arabská káva môjho manžela som pre zaujímavosť uviedla, akým spôsobom sa pije tunajšia káva, ktorá sa predáva ako mix kardamónu a jemne mletej zrnkovej kávy. V tomto recepte Vám ponúkam návod na "výrobu" takejto kávy na Slovensku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si špeciálnu nádobu na varenie kávy, ktorá sa v arabčine volá "kanaka".
-
2
Do kanaky si nasypeme 7g mletej zrnkovej kávy.
-
3
Ďalej pridáme ku káve do kanaky 1/2 ČL mletého kardamónu. Ak chceme, môžeme pridať už teraz cukor podľa našej chute.
-
4
Kávu s kardamónom v kanake zalejeme 150 ml STUDENEJ vody.
-
5
Kanaku s kávou, kardamónom a vodou postavíme na sporák.
-
6
Zohrievaním kávy na sporáku nám káva bude postupne bublať po okrajoch kanaky, až nakoniec prudko vzkypí !!!
-
7
Uvarenú kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky. Môžeme pridať cukor, pokiaľ sme ho nepridali v bode 3. Podávame s pohárom vody.
Diskusia k receptu