Tento recept tu pridávam skôr pre zaujímavosť, akým spôsobom sa pije tunajšia káva. Káva sa predáva ako mix kardamónu a jemne mletej zrnkovej kávy. Zobraziť celý popisTento recept tu pridávam skôr pre zaujímavosť, akým spôsobom sa pije tunajšia káva. Káva sa predáva ako mix kardamónu a jemne mletej zrnkovej kávy.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si špeciálnu nádobu na varenie kávy, ktorá sa v arabčine volá "kanaka".
-
2
Do kanaky si nasypeme 1 ČL zmesi jemne pomletej zrnkovej kávy a kardamónu. Ak chceme, môžeme pridať už teraz 1 ČL cukru.
-
3
Kávu v kanake zalejeme 150ml STUDENEJ vody.
-
4
Kanaku s kávou a vodou postavíme na sporák.
-
5
Zohrievaním kávy na sporáku nám káva bude postupne bublať po okrajoch kanaky, až nakoniec prudko vzkypí !!! Preto musíme dávať pozor a stepovať pri sporáku, aby sme nemali potom zbytočnú robotu s čistením sporáka :-D
-
6
Uvarenú kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky. Môžeme pridať cukor, pokiaľ sme ho nepridali v bode 2. Podávame s pohárom vody.
-
7
Napríklad aj v takomto balení je dostať pravú arabskú kávu. Sú rôzne druhy, ktoré sa líšia zložením, chuťou a rôznou penou navrchu kávy po jej uvarení.
Diskusia k receptu