Arabská káva po slovensky (fotorecept)

Autor receptu: janaalizibolenova

V recepte Arabská káva môjho manžela som pre zaujímavosť uviedla, akým spôsobom sa pije tunajšia káva, ktorá sa predáva ako mix kardamónu a jemne mletej zrnkovej kávy. V tomto recepte Vám ponúkam návod na "výrobu" takejto kávy na Slovensku.

2
porcie
5 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si špeciálnu nádobu na varenie kávy, ktorá sa v arabčine volá "kanaka".
  2. Do kanaky si nasypeme 7g mletej zrnkovej kávy.
  3. Ďalej pridáme ku káve do kanaky 1/2 ČL mletého kardamónu. Ak chceme, môžeme pridať už teraz cukor podľa našej chute.
  4. Kávu s kardamónom v kanake zalejeme 150 ml STUDENEJ vody.
  5. Kanaku s kávou, kardamónom a vodou postavíme na sporák.
  6. Zohrievaním kávy na sporáku nám káva bude postupne bublať po okrajoch kanaky, až nakoniec prudko vzkypí !!!
  7. Uvarenú kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky. Môžeme pridať cukor, pokiaľ sme ho nepridali v bode 3. Podávame s pohárom vody.