Arabská káva po slovensky (fotorecept)
Autor receptu: janaalizibolenova
V recepte Arabská káva môjho manžela som pre zaujímavosť uviedla, akým spôsobom sa pije tunajšia káva, ktorá sa predáva ako mix kardamónu a jemne mletej zrnkovej kávy. V tomto recepte Vám ponúkam návod na "výrobu" takejto kávy na Slovensku.
2 porcie |
5 minút príprava |
1-2 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si špeciálnu nádobu na varenie kávy, ktorá sa v arabčine volá "kanaka".
- Do kanaky si nasypeme 7g mletej zrnkovej kávy.
- Ďalej pridáme ku káve do kanaky 1/2 ČL mletého kardamónu. Ak chceme, môžeme pridať už teraz cukor podľa našej chute.
- Kávu s kardamónom v kanake zalejeme 150 ml STUDENEJ vody.
- Kanaku s kávou, kardamónom a vodou postavíme na sporák.
- Zohrievaním kávy na sporáku nám káva bude postupne bublať po okrajoch kanaky, až nakoniec prudko vzkypí !!!
- Uvarenú kávu hneď prelejeme do pripravenej šálky. Môžeme pridať cukor, pokiaľ sme ho nepridali v bode 3. Podávame s pohárom vody.