Anglický vianočný puding

Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 8. decembra 2014
Anglický vianočný puding
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava
7 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
120 g
30 g nasekané
100 g nastrúhaná
100 g
250 g
100 g
1/4 ČL
80 g
100 g
1 ks na kôru a šťavu
2 ks
75 ml
 na poliatie




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vymiešame jednoliatu hmotu. Menšiu bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou a hmotu dáme do formy. Vrch prikryjeme kolieskom z papiera na pečenie.

  2. 2

    Vrch obalíme alobalom a prekrývajúce sa konce priviažeme špagátom. Do hrnca dáme vodu, aby bol puding ponorený do dvoch tretín. Varíme prikryté v pare asi 7 hodín.

  3. 3

    Nezabúdame priebežne prilievať vodu. Hotový vychladnutý puding podávame preliaty vaječným likérom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia