Anglický vianočný puding
Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 8. decembra 2014
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 8. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
7 hodín minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
120 g |
|
30 g nasekané |
|
100 g nastrúhaná |
|
100 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
1/4 ČL |
|
80 g |
|
100 g |
|
1 ks na kôru a šťavu |
|
2 ks |
|
75 ml |
|
na poliatie |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vymiešame jednoliatu hmotu. Menšiu bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou a hmotu dáme do formy. Vrch prikryjeme kolieskom z papiera na pečenie.
- 2
Vrch obalíme alobalom a prekrývajúce sa konce priviažeme špagátom. Do hrnca dáme vodu, aby bol puding ponorený do dvoch tretín. Varíme prikryté v pare asi 7 hodín.
- 3
Nezabúdame priebežne prilievať vodu. Hotový vychladnutý puding podávame preliaty vaječným likérom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu