Anglický vianočný puding
Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 8. decembra 2014
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 8. decembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
7 hodín minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 30 g nasekané |
|
| 100 g nastrúhaná |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1/4 ČL |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks na kôru a šťavu |
|
| 2 ks |
|
| 75 ml |
|
| na poliatie |
|
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vymiešame jednoliatu hmotu. Menšiu bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou a hmotu dáme do formy. Vrch prikryjeme kolieskom z papiera na pečenie.
- 2
Vrch obalíme alobalom a prekrývajúce sa konce priviažeme špagátom. Do hrnca dáme vodu, aby bol puding ponorený do dvoch tretín. Varíme prikryté v pare asi 7 hodín.
- 3
Nezabúdame priebežne prilievať vodu. Hotový vychladnutý puding podávame preliaty vaječným likérom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu