Chessecake
Chessecake

Ananásový chessecake fotorecept

SkolaVareniaPolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 14. októbra 2017
Ananásový chessecake (fotorecept)
Foto: SkolaVareniaPolus

Recept od Tomáša Schwartza, ktorý si vyskúšali výhercovia prázdninového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

12
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
50 g
150 g
15 g
150 ml
Krém:
450 g mrazené
160 g
6 plátkov
400 g
300 ml (33 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme s cukrom dotuha. Primiešame strúhaný kokos, kokosové mlieko a mandľovú múku. Hmotu preložíme do vymastenej a kokosom vysypanej okrúhlej tortovej formy. Korpus pečieme približne 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

    Ananásový chessecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém: Želatínu namočíme do studenej vody aspoň na 10 minút. Ananásové pyré dáme do hrnca spolu s cukrom a zahrievame, kým sa nerozpustí. Do teplej zmesi pridáme napučanú želatínu zbavenú nadbytočnej vody a dobre ju rozmiešame. Do misy s mascarpone po častiach primiešame ananásové pyré so želatínou. Necháme vychladnúť.

    Ananásový chessecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutého krému primiešame do polotuha vyšľahanú smotanu. Krém vylejeme na vychladnutý kokosový korpus a cheesecake dáme stuhnúť do chladničky.

    Ananásový chessecake (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: