Ananásová salsa

Ananásová salsa

Autor receptu: 2010

Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Co je trochu ine od druhych receptov na salsu, ze ananas sa nasucho oprazi. Oprazenim sa skaramelizuje a dostanene lepsiu chut. Da sa este pridat lyzicu sladkej chilli omacky ked je kyslejsi.
  2. Vsetku zeleninu nakrajame na drobno. Uhorku je najlepsie pouzit bezrnkovu, ked nemame, tak treba lyzicou vybrat. Ja som pouzil azijsku bezrnkovu uhorku suyo.
  3. Do flasky si spravime dressing, zalejeme zeleninu, ananas nakrajame na mensie kusky, pridame koriandrovu vnat a matu. Zalejeme salsu a odlozime do chladnicky, aby presla chutami, min. 30 minut.