Ananásová salsa
Ananásová salsa
Autor receptu: 2010
Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu.
Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Co je trochu ine od druhych receptov na salsu, ze ananas sa nasucho oprazi. Oprazenim sa skaramelizuje a dostanene lepsiu chut.
Da sa este pridat lyzicu sladkej chilli omacky ked je kyslejsi.
- Vsetku zeleninu nakrajame na drobno. Uhorku je najlepsie pouzit bezrnkovu, ked nemame, tak treba lyzicou vybrat. Ja som pouzil azijsku bezrnkovu uhorku suyo.
- Do flasky si spravime dressing, zalejeme zeleninu, ananas nakrajame na mensie kusky, pridame koriandrovu vnat a matu. Zalejeme salsu a odlozime do chladnicky, aby presla chutami, min. 30 minut.