Amur pečený na masle fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 27. mája 2015
Amur pečený na masle (fotorecept)
Foto: mesiar50
1
porcia
12 minút
na 230 °C

Suroviny

500 g
 kúsok na pečenie ryby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu som rozmrazoval cez noc v chladničke. Rozmrazenú rybu dáme na utierky z papiera,aby nám vsiakli prebytočnú šťavu z rybieho mäsa.Keď sa papier moc navlhčí šťavou,tak ho potom vymeníme za druhý.

    Amur pečený na masle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu mierne posolíme a okoreníme.

    Amur pečený na masle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si rozpustíme kúsok masla.

    Amur pečený na masle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa nám maslo dostatočne zohreje, filet z ryby doň vložíme kožou dole a rybu prudko opečieme.Nemali by sme ju piecť dlhšie ako 2-3 minúty.

    Amur pečený na masle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Následne rybu otočíme kožou hore a keď sa nám začne na kraji ryby zrážať bielkovina,tak potom rybu stiahneme zo sporáka.Ďalej ju bohate pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme ju piecť do rúry pri 230 C po dobu cca.8 minút. K dnešnému obedu vám prajem dobrú chuť.

    Amur pečený na masle (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
No, toto sa mi páči, rybky na masle, bylinkach, cesnaku, to je MOJE. Len kde zobrať toho amura :-(. Ja som mala bývať pri mori a byť rybárom. MŇAM, krásny recept pre mňa.
radox1
spravna technologia,ziadne mucenie ryby dlhou pripravou.tych 8 minut v rure by som dal pod horne teleso-gril,a tym ta koza zchrumkavie.
1x radox1
marika21
Fajn popísané ako šikovne pripraviť rybu. Už začne aj u nás sezóna chytania rýb. KK5* dávno som nejedla rybacinu.
klukodvody
Tak to si nechám líbit opět parádní recept no jak jinak od Tebe jasných ***** a uložení do k.k . Jen jsem se lekl ,že jsi se přeorientoval na cukrařinu .Mám je všechny uložené jen jsem neměl moc náladu na komentáře .Zdravím a přeji krásný den .
mesiar50
@radox1
Dlho som tú rybu nechcel piecť,no musím sa priznať,že ma to vôbec nenapadlo ,aby som si ju o jedno,,poschodie "od stredu rúry dal vyššie.Mala by rozhodne krajší efekt.Mám tu ešte nejaké pstruhy, tak najbližšie si na tvoju dobrú radu určite spomeniem.Ďakujem ti pekne.
mesiar50
@dr
K vôli rybe nemusíš cestovať k moru.Chytíš si nejakého kapra,alebo inú rybu.Ten amur akoby kaprovi,,vypadol z oka".Nie som rybár možno som napísal nejakú blbosť,ber to s rezervou prosím.Moc ti ďakujem.
salinka
Jej, rybka! S amurom som ešte nezoznámila, ale páčil by sa mi:-)
mesiar50
@salinka ,ja som túto rybu jedol tiež prvý krát v živote,no nebol som z nej sklamaný.Ďakujem ti krásne.
frezia68
Pekná fotka ma hneď zaujala,páči sa mi aj úprava a hoci nemám rada ryby,hviezdičky pridám a rada :-)
cucka
ryby môžem, tanier ma zaujal, pekný recept
cesminaz
Ryby doma milujeme,mozu byt aj kazdy den ;-)) Aj tvoja ryba musi byt skvela,hoci vobec neviem co je to za rybu :-)
mesiar50
@cucka
Rybu by som ti bol dal,ale tanier nie.Tanier som si,,dotrepal" domov z holandska. @cucka ,ďakujem ti veľmi pekne.
pacik
Dala som si záväzok, pokiaľ to bude možné, rybka aspoň 1x týždenne.
Tvoj recept prišiel vhod, 5* :-)
mesiar50
@pacik
Pekný záväzok.Ryba sa dá,,bleskovo"pripraviť a jedlo je to naozaj chutné.Jedla si už rybací paprikáš s haluškami ?
Ďakujem ti krásne.
aroooo
ryby milujem a môžem hocikedy, krásny recept 5*, kk, pridávam sa do radu na ochutnanie.....
mesiar50
@pacik ,nech sa ti páči recept.Stačí ten uvarený perkelt podliať trochou vody a potom pridať ešte jednu smotanu na šľahanie.Necháme smotanu zredukovať a malo by to potom chutiť skvelo.Do takýchto jedál sa poväčšine aplikuje iba čierne mleté korenie,paprika mletá sladká(pálivá),rasca(prípadne trocha muškátovéhoorecha,trocha majoránky).A ty si tam pridáš čo chceš samozrejme.
Pozdravujem.


 varecha.pravda.sk/recepty/rybaci-perkelt-s-ryzou-fotorece...
pacik
Vďaka za perkeltový recept, uložila som si do KK a príležitostne vyskúšam :-)
fifipierko
Amur je dobrá ryba, určite lepšia ako kapor, aj keď horšia ako šťuka. Ale recept je super, zasa sa potvrdilo, že v jednoduchosti je krása . Ďakujem.