Foto: mesiar50
1
porcia
porcia
12 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Rybu som rozmrazoval cez noc v chladničke. Rozmrazenú rybu dáme na utierky z papiera,aby nám vsiakli prebytočnú šťavu z rybieho mäsa.Keď sa papier moc navlhčí šťavou,tak ho potom vymeníme za druhý.
-
2
Rybu mierne posolíme a okoreníme.
-
3
Na panvici si rozpustíme kúsok masla.
-
4
Keď sa nám maslo dostatočne zohreje, filet z ryby doň vložíme kožou dole a rybu prudko opečieme.Nemali by sme ju piecť dlhšie ako 2-3 minúty.
-
5
Následne rybu otočíme kožou hore a keď sa nám začne na kraji ryby zrážať bielkovina,tak potom rybu stiahneme zo sporáka.Ďalej ju bohate pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme ju piecť do rúry pri 230 C po dobu cca.8 minút. K dnešnému obedu vám prajem dobrú chuť.
Dlho som tú rybu nechcel piecť,no musím sa priznať,že ma to vôbec nenapadlo ,aby som si ju o jedno,,poschodie "od stredu rúry dal vyššie.Mala by rozhodne krajší efekt.Mám tu ešte nejaké pstruhy, tak najbližšie si na tvoju dobrú radu určite spomeniem.Ďakujem ti pekne.
K vôli rybe nemusíš cestovať k moru.Chytíš si nejakého kapra,alebo inú rybu.Ten amur akoby kaprovi,,vypadol z oka".Nie som rybár možno som napísal nejakú blbosť,ber to s rezervou prosím.Moc ti ďakujem.
Ale,nie.Zostávam aj naďalej vo svojom fachu.
@klukodvody ,ďakujem ti veľmi pekne.
Veľmi pekne ti ďakujem.
Rád by som ťa ponúkol,keby sa dalo.Ďakujem ti veľmi pekne.
Už je dávno po nej,ale nabudúce na teba nezabudnem.
Ď A K U J E M
Zlatá si.Ďakujem ti krásne.
Rybu by som ti bol dal,ale tanier nie.Tanier som si,,dotrepal" domov z holandska. @cucka ,ďakujem ti veľmi pekne.
Srdečne ti vďaka.
Moc ti ďakujem milá @terinka55 .
Ryba amur chutí podobne ako kapor. :-)
Ďakujem ti pekne.
Tvoj recept prišiel vhod, 5* :-)
Pekný záväzok.Ryba sa dá,,bleskovo"pripraviť a jedlo je to naozaj chutné.Jedla si už rybací paprikáš s haluškami ?
Ďakujem ti krásne.
Pozdravujem.
varecha.pravda.sk/recepty/rybaci-perkelt-s-ryzou-fotorece...
Som rád,že sa ti recept páči.Ďakujem a želám ti všetko dobré.