Amur pečený na masle (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
1 porcia |
12 minút na 230 °C |
Postup- Rybu som rozmrazoval cez noc v chladničke. Rozmrazenú rybu dáme na utierky z papiera,aby nám vsiakli prebytočnú šťavu z rybieho mäsa.Keď sa papier moc navlhčí šťavou,tak ho potom vymeníme za druhý.
- Rybu mierne posolíme a okoreníme.
- Na panvici si rozpustíme kúsok masla.
- Keď sa nám maslo dostatočne zohreje, filet z ryby doň vložíme kožou dole a rybu prudko opečieme.Nemali by sme ju piecť dlhšie ako 2-3 minúty.
- Následne rybu otočíme kožou hore a keď sa nám začne na kraji ryby zrážať bielkovina,tak potom rybu stiahneme zo sporáka.Ďalej ju bohate pokvapkáme citrónovou
šťavou a dáme ju piecť do rúry pri 230 C po dobu cca.8 minút.
K dnešnému obedu vám prajem dobrú chuť.
|