Amur pečený na masle (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

1
porcia
12 minút
na 230 °C

Postup

  1. Rybu som rozmrazoval cez noc v chladničke. Rozmrazenú rybu dáme na utierky z papiera,aby nám vsiakli prebytočnú šťavu z rybieho mäsa.Keď sa papier moc navlhčí šťavou,tak ho potom vymeníme za druhý.
  2. Rybu mierne posolíme a okoreníme.
  3. Na panvici si rozpustíme kúsok masla.
  4. Keď sa nám maslo dostatočne zohreje, filet z ryby doň vložíme kožou dole a rybu prudko opečieme.Nemali by sme ju piecť dlhšie ako 2-3 minúty.
  5. Následne rybu otočíme kožou hore a keď sa nám začne na kraji ryby zrážať bielkovina,tak potom rybu stiahneme zo sporáka.Ďalej ju bohate pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme ju piecť do rúry pri 230 C po dobu cca.8 minút. K dnešnému obedu vám prajem dobrú chuť.