Rybací perkelt s ryžou fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 11. júla 2013
Rybací perkelt s ryžou (fotorecept)
Foto: mesiar50

Postup prípravy zvládne hocikto.Jedlo sa uvarí ani sa nenazdáte.

2-3
porcie
40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
2 PL
1 ks
1 ks
1 ks
Koreniny :
podľa potreby
minimum
opatrne




Postup

  1. 1

    Cibuľu si posekáme na mänšie kocky.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ak dovolíte dám vám jeden tip,aby sa vám cibuľa nerozpadávala pri krájaní na kocky. Koniec cibule nikdy nezrezujte vlastne ten nám tú cibuľu bude držať po kope pri krájaní na kocky..Na konci úkonu ho samozrejme dáme preč.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu si posmažíme na dvoch menších polievkových lyžíc bravčovej masti.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej si pokrájame papriku a ošúpanú paradajku.Pokrájame ich na veľmi malé kocky keďže ryba vyžaduje krátku tepelnú úpravu a paradajky a paprika sa musia rovnomerne variť s rybou.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na opraženú cibuľu si dáme vylúhovať červenú mletú papriku sladkú.Robíme to už mimo ohňa,aby sa nám paprika nespálila.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej pridáme paradajky pokrájané na kocky a papriku zelenú tiež v posekanom stave.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posekáme si filety z tresky na väčšie kusy

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Lečový základ pomiešame s kúskami rybieho mäsa

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podlejeme vodou ,aby mäso bolo v šťave no nesmie plávať v nej.Radšej prilejte vodu viackrát.Zakryjeme hrniec a varíme pomalým varom cca. 15 minút.Sledujeme aby sa nám jedlo nepripálilo.Ide nám vlastne o to aby to lečo bolo uvarené.Ryba je raz-dva hotová.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po uvarení jedla dochutíme troška soľou,čiernym mletým korením,rascou a zmesou korenín Ryba.Dochucujeme naozaj opatrne keďže v tomto prípade sa jedná o malé množstvo jedla resp.koreniny Ryba obsahujú aj zmes čili papriky !!Ale korenie si dajte na to podľa vlastného uváženia a chuti.

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Príloha k jedlu je ryža ako to máte možnosť vidieť na hlavnom obrázku. Priatelia prajem vám dobrú chuť.

  12. 12

    No syn si želal jedlo inakšie tak som mu vyhovel.Narýchlo som mu osmažil rybu na troška oleji a bol spokojný.Výsledok vidíte na obrázku č.12

    Rybací perkelt s ryžou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

radulienka
Nádherný recept pre mňa, pekne naservírovaný, vyzerá lepšie ako tá porcia pre syna, ale ryba je vždy vďačná potravina, vďaka za recept...
mesiar50
@radulienka
Máš dozaista pravdu.Ryba je vďačná surovina.Takéto podobné jedlo som jedol v zahraničí.Ale tam to bolo pomiešané ryža aj z rybou.A bolo to v konzerve.Vlastne
to ma inšpirovalo aby som vyhotovil toto jedlo.Potešila
si ma.Ďakujem aj ja.
havino
priznávam, ešte som rybu na takýto spôsob nevarila, inšpiroval si ma, jedlo super vyzerá
mesiar50
@havino
Maďarský kuchári to majú pod názvom,,HALPAPRIKÁS´´,ich recept je navlas podobný môjmu,len s tým rozdielom,že do finálneho diela namiešajú smotanovú zátrepku.A svoj halpaprikás(rybací paprikáš)
podávajú z haluškami.Ďakujem ti @havino .
kimlo
Super papena @mesiar50 , opať boduješ! Ten fígel s krájaním cibule poznám, inak ju ani nekrájam..a výborne si ulahodil aj synovi, tiež to m?ám tak rád, ochutnal by som oboje... :-)
denyany
to musí byť dobrééé! a je to aj krásne naservírované...
pusta
mne celé jedlo sedí absolútne vo všetkom, len osobne pre seba by som chcela ako prílohu zemiaky alebo dokonca halušky.
ale recept celý je vynikajúci a páči sa mi :P
mesiar50
@pusta
Ibyke dlho som rozmýšľal nad prílohou.Keby som nebol jedol tú konzervu ktorá sa skladala vlastne z ryby a ryže...tak tam pridám rozhodne zemiaky, ktoré môžem vo dne v noci.Ďakujem ti pekne.
ariela6
pači sa mi tvoj recept prave mam v mrazničke tresku a rozmyšlala som čo s nou stale len vypražanu to ma už nebavi takže sa mi teraz hodi tvoj recept ukladam a uvarim
mesiar50
@ariela 6
Milá @ariela použiješ takú rybu akú máš ty rada.Nemusí to byť
práve treska.A samozrejme nemusí sa jednať o mrazenú rybu,ale môže byť aj čerstvá.Primiešaním smotanovej zátrepky vznikne z jedla tzv.paprikáš.A prílohu si spravíš k jedlu tiež podľa vlastnej
chuti.Ja robievam takéto jedlo a aj paprikáš,len zmrazeného,lebo syn mal raz jednu nemilú príhodu k vôli malej kosti z ryby.Ďakujem
a prejem ti pekný deň.
janger
Laci, @mesiar , mne by veru chutili obidve variacie :-). Pekny recept. Krasny tanier mas :-). Laci, ale prezrad mi, co je to ta paprika PCR? Uz si to aj inde spomenul, fakt neviem, co to je ;-))).
mesiar50
@janger
Som rád,že sa ti recept páči.
Mojej rodine sa to páčilo.Je to vďačné jedlo ktoré sa dá rôzne skombinovať.Tanier ktorý sa ti páči je od vás z NL.Dávnejšie ho bolo dostať v LIDL.Paprika PCR je vlastne druh papriky s ktorým sa
v Holandsku stretneme len výnimočne.Milá Janka ďakujem za pekné
ohodnotenie a prajem tebe a tvojej rodine pekný víkend.pa pa


elixir
Tak tento typ papriky mám ja osobne najradšej a v Nemecku ju tiež nejde zohnať. Vždy zoženies len kápie, obrovské mäsité papriky, ktoré chutia úplne inak ako tieto zelené špicaté... je to škoda. Tiež jedna zo surovín, ktorá mi zo Slovenska chýba.
elixir
Inak jedlo sa mi páči a ten tanier je tiež pekný, tie morské ozdoby vyzerajú ako ozajstné, ako keby si ich tam naservíroval :)
mesiar50
@elix íir
Tie kápie sa ani mne nepozdávajú.Na sk používam pri varení,len
zelené PCR-ky čo sú horevyššie na obrázku.Máš pravdu tie druhé
resp.kápie sú chuťovo celkom odlišné.Som naozaj rád,že sa ti jedlo
aj tanier páčia.Ďakujem ti za milé a priateľské slová.Prajem ti pekný víkend
janger
@laci , dakujem za vysvetlenie o tych paprikach. Poznam ich, este z domu, ale nevedela som, ze sa pouziva pri nich ta skratka. Ja mam rada aj tie hrubostenne, ale na taku pravu slovensku plnenu papriku, v paradajkovej omacke, su lepsie tie PCR, ktore si pouzil ty. Take podobne su niekedy dostat na trhu, vacsinou v tureckych stankoch. Ahojcek :-).
salinka
Ryby môžem na akýkoľvek spôsob:-) Pekný, voňavý recept a super tanier:-)
mesiar50
@salinka
Tanier mám z Lidl NL.Inšpiráciou tohto rcp.bola vlastne
konzerva ktorú mi priniesol kolega z Polska.Obsahovala ryžu z rybou.Salinka ďakujem Ti za príjemný koment.
salinka
Jedla som na dovolenka niečo ako rybie rizoto, ale aj s rajčinami. Bolo to veeeľmi dobré, takže aj podľa tvojho receptu by mi chutilo:-)
mesiar50
@salinka
To rizoto mi lahodí uchu.Ďakujem za dobrý tip.Druhý raz to spravím ako rizoto z varenou mrkvou,hrášok a tak.Maj sa pekne
marianne
pekny tanier @laci :-) a toto by bolo nieco pre mna....ja mam velmi rada kombinaciu ryby-ryza a este rajciny k tomu hmm...palec hore
pusta
@lacik ám, fantasticky varíš, perkelt ako má perkelt byť - tvoju kuchyňu by som rada ochutnala :-)
mesiar50
@marianne
Áá tanier sa páči mnohým.Budem ho používať ako vábidlo pri mojich novšých rcp.Potešila si ma,že sa ti tento jednoduchý rcp.páči.Ďakujem ti pekne marianka.
mesiar50
@pusta
Milá Ibyke ďakujem pekne.Považujem ťa za perfektnú kuchárku.Aj ja by som si rád sadol za jeden stol s tebou
nonstop varíš samé dobroty a výnimočné jedlá.Prajem ti krásny deň.
(sorry za chyby..tablet angl.klávesnica)
pusta
drahý@lacikam , úprimne ti dakujem za také krásne uznanie.
veľmi si to vážim od teba, :-)
práve som uvarila môjmu najlepšiemu priateľovi pravý maďarský guláš a s čím iným , ako s haluškami. veľmi si ho pochvaľuje :-)))))
pekný deň prajem aj ja tebe do NL.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia