Citrónový zákusok
Citrónový zákusok

Amadine albe fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. januára 2020
Amadine albe (fotorecept)
Foto: Izabella929

Recept mi poslala priateľka z Rumunska, tento zákusok som už piekla v čokoládovom prevedení. Tento raz som ho pripravila s citrónovým krémom.

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (3x):
3 ks
90 g
120 g
6 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
800 ml
2 bal.
1 bal.
80 g
250 g
250 g
1 ks (kôra aj šťava)
Poleva navrch:
200 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala vareškou.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Takto isto som pokračovala aj pri ďalších dvoch korpusoch. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 10 minút. Upečené som nechala chladiť na mriežke.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď nechala vychladiť v studenej vode. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridávala som k nemu po lyžici vychladnutý puding, nastrúhala som do krému citrón a pridala aj šťavu.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon som pridala aj tvaroh a ešte jemne premiešala.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krém som rozdelila na dve časti a uložila do chladničky stuhnúť

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom len úplne tenko.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na lekvár som natrela polovicu krému a zakryla som ho druhým korpusom,

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Druhý korpus som opäť tenko natrela horúcim lekvárom

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a druhou polovicou krému. Zakryla som ho tretím korpusom a uložila do chladničky stuhnúť. Až po stuhnutí som ho zaťažila 3 kg múky do druhého dňa nechala v chladničke.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu a natrela som navrch iba úplne tenko, pretože na to ešte ide ďalšia vrstva, ktorá sa musí nechať po stranách zákusku stiecť.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Krájala som ho horúcim nožom na kocky a zdobila šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Amadine albe (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu