Amadine albe fotorecept
Foto: Izabella929
Recept mi poslala priateľka z Rumunska, tento zákusok som už piekla v čokoládovom prevedení. Tento raz som ho pripravila s citrónovým krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (3x): | |
3 ks |
|
90 g |
|
120 g |
|
6 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
800 ml |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks (kôra aj šťava) |
|
Poleva navrch: | |
200 g |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny.
-
2
Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala vareškou.
-
3
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Takto isto som pokračovala aj pri ďalších dvoch korpusoch. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 10 minút. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď nechala vychladiť v studenej vode. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridávala som k nemu po lyžici vychladnutý puding, nastrúhala som do krému citrón a pridala aj šťavu.
-
5
Napokon som pridala aj tvaroh a ešte jemne premiešala.
-
6
Krém som rozdelila na dve časti a uložila do chladničky stuhnúť
-
7
Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom len úplne tenko.
-
8
Na lekvár som natrela polovicu krému a zakryla som ho druhým korpusom,
-
9
Druhý korpus som opäť tenko natrela horúcim lekvárom
-
10
...a druhou polovicou krému. Zakryla som ho tretím korpusom a uložila do chladničky stuhnúť. Až po stuhnutí som ho zaťažila 3 kg múky do druhého dňa nechala v chladničke.
-
11
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu a natrela som navrch iba úplne tenko, pretože na to ešte ide ďalšia vrstva, ktorá sa musí nechať po stranách zákusku stiecť.
-
12
Krájala som ho horúcim nožom na kocky a zdobila šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.
Olinka, ďakujem pekne za pochvalu..)
Krása.
Mne sa tie stekajuce slzy nepáčia ,ale o tom je tento recept a nebolo jednoduché ich vytvoriť,,,keď som piekla ten prvý tmavý som sa zapovedala že nikdy viac a zase som sa nechala nahovoriť,,,no snáď ho po mne ešte niekto upečie,lebo je výborná tvarohovo citrónová plnka,,,ďakujem pekne za komentár,,
Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne a teším sa, že sa ti môj zákusok páči.-)
Ďakujem pekne za komentár,,,nepovažujem sa za nič výnimočné,,,mám rada to čo robím a robím to s laskou..
amandine albe
privestesigateste.com/2016/02/amandine-albe/...
simonacallas.com/ro/2017/06/amandine-albe-de-cofetarie/...
desertdecasa.ro/amandine/...
P.S. Jsem zpět, s novým noťasem a s radostí si projdu receptíky. Už mě svědily tlapky. Přeji všem krásné dny, plné lásky a radosti!
P.S. Jsem zpět, s novým noťasem a s radostí si projdu receptíky. Už mě svědily tlapky. Přeji všem krásné dny, plné lásky a radosti!
Háji milá,,,tušila som že to bude nový notak,mám s tým osobné skúsenosti,,vítam ťa a prejem ti aby si užívala každý deň na tejto stránke o varení..no a teší ma,že sa ti zákusok páči a je to tak s tou polevou ako píšeš,,,ďakujem pekne za komentár,,