Citrónový zákusok
Amadine albe (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Recept mi poslala priateľka z Rumunska, tento zákusok som už piekla v čokoládovom prevedení. Tento raz som ho pripravila s citrónovým krémom.
20 porcií |
50 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny.
- Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala vareškou.
- Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Takto isto som pokračovala aj pri ďalších dvoch korpusoch. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 10 minút. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
- Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď nechala vychladiť v studenej vode. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridávala som k nemu po lyžici vychladnutý puding, nastrúhala som do krému citrón a pridala aj šťavu.
- Napokon som pridala aj tvaroh a ešte jemne premiešala.
- Krém som rozdelila na dve časti a uložila do chladničky stuhnúť
- Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim lekvárom len úplne tenko.
- Na lekvár som natrela polovicu krému a zakryla som ho druhým korpusom,
- Druhý korpus som opäť tenko natrela horúcim lekvárom
- ...a druhou polovicou krému. Zakryla som ho tretím korpusom a uložila do chladničky stuhnúť. Až po stuhnutí som ho zaťažila 3 kg múky do druhého dňa nechala v chladničke.
- Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu a natrela som navrch iba úplne tenko, pretože na to ešte ide ďalšia vrstva, ktorá sa musí nechať po stranách zákusku stiecť.
- Krájala som ho horúcim nožom na kocky a zdobila šľahačkou.
Prajem vám dobrú chuť.