
Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....

Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína
Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....

Tvarohové guľky zo Žitného ostrova
Pripravte si vynikajúce letné jedlo z dobrého tvarohu s lesným ovocím a kyslou smotanou.

Demikát. Takto sa jedinečná bryndzová polievka varí na Liptove
Demikát, to je svetový unikát. Tradičná slovenská bryndzová polievka z liptovského regiónu je naším národným pokladom....

Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme
Kuchyňa časti južného Slovenska, ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou....

Dukátové buchtičky z Donovál
Pripravte si vynikajúce domáce kysnuté buchtičky s lahodným vanilkovým krémom a ovocím podľa receptu z relácie Chutné...

Šúľance z Kopaníc naslano
Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko, ale v tomto prípade sa varia na...