prazdny

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám

Hlavné jedlá

Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....

prazdny

Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína

Cestoviny

Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....

prazdny

Tvarohové guľky zo Žitného ostrova

Bezmäsité jedlá

Pripravte si vynikajúce letné jedlo z dobrého tvarohu s lesným ovocím a kyslou smotanou.

prazdny

Demikát. Takto sa jedinečná bryndzová polievka varí na Liptove

Večera

Demikát, to je svetový unikát. Tradičná slovenská bryndzová polievka z liptovského regiónu je naším národným pokladom....

prazdny

Paprikáš zo sumca z Matúšovej zeme

Hlavné jedlá

Kuchyňa časti južného Slovenska, ktorej kedysi vládol Matúš Čák Trenčiansky je inšpirovaná aj tradičnou maďarskou kuchyňou....

prazdny

Dukátové buchtičky z Donovál

Hlavné jedlá

Pripravte si vynikajúce domáce kysnuté buchtičky s lahodným vanilkovým krémom a ovocím podľa receptu z relácie Chutné...

prazdny

Šúľance z Kopaníc naslano

Bezmäsité jedlá

Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko, ale v tomto prípade sa varia na...