Žitnoostrovské povolanie, ktoré ste doteraz nepoznali

P.R. Servis, 20. decembra 2021     5 minút čítania

INZERCIA - Žitný ostrov je plný tradičných remesiel. Gastronómia, záhradníctvo a výroba potravín má na ostrove dlhú históriu. Značka Kukkonia spája práve tieto vedomosti pri príprave svojich výrobkov. Záhradkári, farmári, mäsiari a kuchári starostlivo pracujú na tom, aby sa na naše stoly dostali len tie najchutnejšie dobroty. Sú tu však povolania, ktoré doteraz zostali skryté...



Foto: archív Kukkonia

Viete, čím sa zaoberá šéfmajster divízie starostlivosti? Čo je náplňou práce záhradného oprašológa alebo kravičkového híčkára? Ako prebieha bežný pracovný deň na mieste, kde nič nie je každodenné? Odpovede na tieto otázky nájdete v krátkom filme, v ktorom vystupuje Nandi, 320-ročný vedúci tohto fascinujúceho oddelenia.

Nandi je potomkom dynastie starostlivých. Toto povolanie založil starý otec jeho pradeda ešte pred naším letopočtom. Už Nandiho predkovia vedeli, aké majú výnimočné šťastie, že môžu žiť na takom nádhernom ostrove, akým je Žitný ostrov. Preto Nandiho predok - Nándor I. napísal príručku pre žitnoostrovských opatrovateľov, ktorá podrobne popisuje, čo všetko musí starostlivý majster robiť. Pozrime sa na niekoľko príkladov toho, aké remeslá existujú v tejto rôznorodej profesii.

Ostrosledný manažér

Ich úlohou je dôkladne preskúmať kmene stromov. Zástupcovia tejto profesie podrobia strom a jeho kmeň audiovizuálnej kontrole, aby sa vylúčil výskyt škodcov a chorôb.



Foto: archív Kukkonia

Záhradný oprašológ

Cieľom ich práce je udržiavať čisté plodiny. Starostlivo sa na ne dohliada, aby sa zelenina a ovocie na slnečnom svetle leskli bez prachu, čistoty a zabezpečili tak maximálny príjem energie a nerušené dozrievanie.



Foto: archív Kukkonia

Poetológ

Ich úlohou je vytvárať pokoj v záhrade. Ak si nedáme pozor na emocionálnu rovnováhu rastlín, môže sa narušiť. Účelom poetológa je podporovať duševný stav rastlín vytváraním harmonizujúcej príjemnej atmosféry.



Foto: archív Kukkonia

Zodpovedný melodista

Aj my ľudia si uvedomujeme, že dobrá hudba zvyšuje náš výkon. Nie je tomu inak ani v ríši zvierat a rastlín. Náročnosť práce muzikológa spočíva v určení kravinho obľúbeného interpreta alebo preferovaného hudobného štýlu.



Foto: archív Kukkonia

Kravičkový híčkár

Jedná sa o veľmi všestrannú a hĺbavú pracovnú pozíciu. Potrebné sú znalosti anatómie, psychológie a vhodné pomôcky na rozmaznávanie. Rôzne postupy maznania pomáhajú udržať kravu v dostatočne uvoľnenom stave.



Foto: archív Kukkonia

Zážitkový umocňovač

Ochutnávka produktov Kukkonia je sama o sebe veľkým zážitkom. Ale predstavte si, že degustácia prebieha na ideálnom mieste, za ideálnych podmienok. V tom nám pomáhajú skúsení žážitkoví umocňovači. Podstatou ich práce je premeniť dobrý zážitok na nezabudnuteľný.



Foto: archív Kukkonia

Je tu však ešte niečo, čo zamestnanci Divízie starostlivosti považujú za svoje poslanie. Ich cieľom je, aby si čo najviac ľudí uvedomilo svoje šťastie, že môžu žiť na tomto nádhernom mieste. Riadia sa heslom: Je dobré byť Žitnoostrovčanom – a skutočne to tak aj je. Je to skutočná zlatá záhrada, ktorá dá miestnym všetko po čom túžia, ak sa o ňu budú vzorne starať.

Pozrite si krátky rozprávkovo pôsobiaci film o dôležitej práci opatrovateľov a ak dostanete chuť, pridajte sa k nám. V Kukkonii je práce dosť pre všetkých.



WEB: https://www.kukkoniashop.sk/kampan










 



TOPlist