Vynájdite sa:
7 tipov, ako na grilovačke prekvapiť, aj keď nemáte žiadne mäso

Jana Štrbková, 25. augusta 2023     4 minúty čítania

Na gril patria klobásy, špekáčiky či poriadny kus mäsa... Takú predstavu má väčšina z nás. Ale čo keď doma nič z toho nemáte, alebo sa jednoducho mäsu vyhýbate? Barbora Kyšková, autorka vegánskych receptov, vám poradí, ako z grilovania urobiť labužnícku záležitosť aj bez mäsa.



Foto: Shutterstock

4. Vyskúšajte cuketu a baklažán

Vhodné na grilovanie sú najmä cuketa a baklažán, treba však mať na pamäti, že každé sa pripravuje trochu inak. Spoločné majú to, že ich treba polhodinu pred grilovaním nasoliť, aby pustili vodu. Cuketu treba nakrájať na hrubšie plátky a grilovať krátko – kým sa vytvoria hnedé pásiky.

Baklažán, naopak, potrebuje viac času, takže ten je lepšie nakrájať natenko. Potom stačí len potrieť olejom a prípadne ešte osoliť.




ANKETA: Máte radi grilovanú zeleninu?

93,3%



6,7%







Diskusia k článku







 



TOPlist