Tipy od profíka:
Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Jarmila Horváthová, 27. júla 2023     5 minút čítania

Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...



Foto: Shutterstock

3. Pizza potrebuje čas

To najdôležitejšie, čo pizza potrebuje, je váš čas. Do cesta sa pridáva len minimum droždia, zato ho treba nechať kysnúť minimálne 24, ale aj viac hodín. V reštaurácii u Taliana nechávajú cesto kysnúť 48 hodín.

Cesto si jednoducho treba „vychovať“. Miska s cestom musí byť prikrytá buď vlhkou utierkou, ktorú treba občas navlhčiť, alebo igelitom (napr. kúpacou čiapkou), aby cesto nevysychalo. Dlhé kysnutie je dôležité pre to, aby bola pizza ľahko stráviteľná a neležala vám v žalúdku.




ANKETA: Pečiete si domácu pizzu?

82,2%



17,8%







Diskusia k článku

mata3636
Bod 5 - aké látky? Škoda, že tých bodov je len 10. Je fakt úžasné, preklikávať sa po 2-3 vetách na ďalšiu stránku 🤦
1x zifi






 



TOPlist