Tipy od profíka:
Ako urobiť perfektnú domácu pizzu? Toto je 10 rád priamo od Taliana

Jarmila Horváthová, 27. júla 2023     5 minút čítania

Je pri pečení pizze naozaj najdôležitejšia teplota? Koľko by malo cesto kysnúť? A prečo na pravú taliansku pizzu nepatrí cesnak? Všetko sa dozviete...



Foto: Shutterstock

4. Soľ až nakoniec

Keď pripravujete cesto na pizzu, pamätajte, že najprv sa zamiesi múka, droždie, cukor a voda, až potom sa pridá olej a až úplne nakoniec soľ, nikdy nie s droždím. Cukor sa dáva, aby cesto lepšie vykyslo a malo krajšiu farbu.




ANKETA: Pečiete si domácu pizzu?

82,2%



17,8%







Diskusia k článku

mata3636
Bod 5 - aké látky? Škoda, že tých bodov je len 10. Je fakt úžasné, preklikávať sa po 2-3 vetách na ďalšiu stránku 🤦
1x zifi






 



TOPlist