Takmer bez práce:
Segedín, koložvárska či strapačky... A to všetko z nezjedenej vianočnej kapustnice

Jana Klimanová, dnes 06:15     3 minúty čítania

Nevládali ste zjesť všetku navarenú kapustnicu? Pretvorte ju na obľúbené jedlá.



Foto: Shutterstock

1. Kapustnica na spôsob segedínu
Kapustnicu varenú s mäsom a klobásou premeňte na niečo ako segedínsky guláš. Pridajte do nej trochu domäkka orestovanej cibule poprášenej mletou červenou paprikou, prilejte smotanu na šľahanie alebo varenie, alebo aj kyslú smotanu, a ak treba, zahustite múkou a povarte. Podávajte, veď ako inak, s knedľou.

2. Kapustnica na spôsob koložvárskej kapusty
Ak ste kapustnicu varili spolu s kúskami bravčového či údeného mäsa a kolieskami klobásy, môžete hustú časť kapustnice použiť do špeciálnej verzie koložvárskej kapusty.

Jednoducho ju rozložte medzi dve vrstvy uvarenej ryže v pekáči. A zvyšok už poznáte - zalejte sladkou smotanou, alebo navrch rozotrite kyslú smotanu a dajte zapiecť.


3. Kapustnicový boršč
Ak máte chuť na iný typ polievky, skúste vytvoriť boršč. Do kapustnice pridajte uvarenú cviklu, uvarené zemiaky a kôpor, a vytvoríte boršč s kyslým kapustovým základom. Polievku môžete dochutiť smotanou a podávať s chlebom.



Foto: Shutterstock

4. Kapustnica s haluškami
Hustú časť kapustnice môžete scediť a skombinovať s uvarenými zemiakovými haluškami. Budete mať naozaj chutnú verziu obľúbených strapačiek.

5. Kapustnicový zapekanec
Vytvorte zo zvyškov kapustnice chutný zapekanec. Hustú časť kapustnice zmiešajte s uvarenými zemiakmi, ak v nej už nie je, pridajte nakrájanú klobásu, trochu strúhaného syra a zapečte v rúre dozlatista. Na vrch môžete pridať vrstvu kyslej smotany.

Ak ste navládali zjesť všetku kapustnicu, môžete si ju aj zavariť do fliaš. Vyskúšajte tento návod.





ANKETA: Zostala vám po sviatkoch nedojedená kapustnica?

44,6%



55,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist